INSIDER

Végzetes karambol: meghalt az M6-oson a magyar kislány – drámai részletek

Még előtte állt az élet, a gyermek mégis meghalt.
  • Szerző: Ripost

A kilencéves kisfiú, Izsányi Buda és családja élete február 2-án egy autóbaleset után vett tragikus fordulatot. Az édesapa, felesége és három gyermekük épp az M6-os autópálya külső sávjában haladtak szabályosan, amikor egy terepjáró hátulról óriási sebességgel beléjük csapódott. A legidősebb lány boka- és medencecsonttörést szenvedett, a 11 éves Zita a helyszínen életét vesztette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: police.hu

A harmadik gyereket, Budát súlyos gerincsérüléssel és tüdőzúzódással szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. Buda állapota is kritikus volt.

„Budának felülről a harmadik hátcsigolyájánál zúzódott a gerincvelője, azaz a szegycsontjától lefelé nem érez semmit, nem tud mozgatni semmit. Az orvosok elmondása szerint az első három nap kritikus volt, a talpra állás esélyeit nagyban növelte volna, ha akkor reagál az ingerekre. Sajnos, nem reagált. Négy napig az intenzív, további egy hétig a gyerekosztályon kezelték” – fogalmazott az édesapa.

Hősiesen küzdött

Buda mindvégig küzdött, amíg szülei és idősebb testvére Székesfehérváron lábadozott. Amint a kórházból kiengedték a családot, a szülők első útja a kritikus állapotban lévő gyermekükhöz vezetett. A kisfiú tüdeje idővel elég erőssé vált ahhoz, hogy elkezdődhessen a rehabilitációja.

„Buda is partner a gyógytornában, minden feladatot rendkívül ügyesen elvégez, motivált, aminek köszönhetően gyorsan megtanulta használni a kerekesszéket. Kisvárosunkban elképesztő összefogást tapasztaltunk, mire Buda másfél hónappal a baleset után először hazalátogatott, sikerült megoldani az otthoni akadálymentesítést. Rengeteg segítséget kaptunk rokonoktól, barátoktól, kollégáktól, ismerősöktől is. A kitartó, fáradhatatlan munkának hála Buda törzsében egyre több izomcsoport dolgozik, erős fiú, hiszünk benne, hogy fel tud épülni” – írta édesapja.

Terápiára gyűjtenek

Ahhoz, hogy Buda esélyt kapjon a talpra álláshoz, egy intenzív, 7,2 millió forintos neurorehabilitációs robotterápiára van szüksége. A család felvette a kapcsolatot a CsodaCsoport Alapítvánnyal, amelynek tagjai gyűjtést indítottak a kisfiúnak – írja a Blikk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?