INSIDER

Még a rendőrök is megdöbbentek: hihetetlen fegyvereket találtak Dér Csabánál

3D-s nyomtatóval készített fegyverek is lapultak a szerbiai magyar bérgyilkosnál.
  • Szerző: Ripost

A legmodernebb fegyvereket használta a megrendelt gyilkosságok végrehajtásához Dér Csaba. A csantavéri halálosztó néven elhíresült férfihez az Espreso nevű szerb lap szerint két olyan pisztoly is köthető, ami csúcstechnológiával, úgynevezett háromdimenziós nyomtatással készült el.

„A különleges nyomtatóval szó szerint bármit létre lehet hozni, így ezeket a fegyvereket is. Minden ilyen eszközzel előállított tárgy műanyag, így a D. Csabánál talált fegyverek is. Ezeket csupán egyszer lehet használni. A szerb és a magyar rendőrség sem találkozott még ilyen fegyverrel – írta magyar rendőrségi forrásokra hivatkozva a szerb portál. A leírtakkal kapcsolatban a Bors megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Onnan azt a választ kapták, hogy az emberölés ügyében gyanúsítottat még nem hallgattak ki. Válaszukból az is kiderül, hogy a szerb lapban megjelent információk hivatalosan nem a BRFK-tól származnak.

Lassan már követni sem lehet, hány embert próbált eltenni láb alól D. Csaba: a szerbiai Vajdaságból elszármazott bérgyilkos – miután tizenhárom év leteltével kiengedték a börtönből, ahol ugyancsak emberölésért ült –, tavaly júniusban egy amszterdami vendéglőben lőtt agyon egy bűnözőt. Budapesten, Rákospalotán három hónappal később gyilkolt, Szerbiában pedig idén januárban egy babakocsis férfit lőtt agyon hidegvérrel.

A 38 éves D.-t március 1-jén fogták el egy prágai szállodában, ahol már a következő megrendelés végrehajtását tervezte, a hírek szerint egy politikus volt a célpontja. Két pisztolyt, hangtompítót, parókát és egy rejtőzködéshez használt, vastag keretes szemüveget ta­láltak ná­la.

És ezeket olvastad már?