INSIDER

Mától meglepetés érhet, ha a Keletiből utaznál

Két hétre leáll a Keleti pályaudvar, nem érkeznek és nem indulnak az állomásról vonatok. A lezárás ideje alatt száznál is több munkás igyekszik rendbe tenni a pályaudvart belső részét. Megújul a járda, eltûnnek végre a ronda bódék.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a %% már beszámolt, végre megszépül a Keleti pályaudvar, de ennek az az ára, hogy mától egészen május 26-ig nem használhatják az utasok.

Töredezett a járda, omlik a vakolat, összetákolt bódék csúfítják a csarnokot – ezt most mind megszüntetik. Kívül pedig virágba borul majd a pályaudvar környéke.

„Nagyon örülök, hogy végre tesznek valamit. Lehet, hogy most két hétig nehezebb lesz vonatozni, de megéri. Ide érkeznek először a turisták is, nem mindegy, mit látnak elsőként Budapestből” – említette lapunknak Csíki Mária.

„Többször jövök ki ismerősök elé, látok néha javítgató munkásokat, de ráfér már a Keletire egy komolyabb renoválás. Gyönyörű a tér, nem való, hogy ilyen lepukkant az állomás” – mondta véleményét lapunknak Puskás Izabella

Nem áll le a közlekedés

A Keletibe érkező vonatokat a következő két hétben szétosztják a főváros más pályaudvarai és kisebb állomásai között. Érdemes tájékozódni, hová érkezik a vonatunk. A MÁV ügyfélszolgálata a +36-1/349-4949-es telefonszámon ad információt. A pénztárok is másutt lesznek: a Keletiben a Thököly út felőli nemzetközi pénztárban most belföldi jegyeket is lehet váltani, Kelenföldön, a Déliben, Kőbánya-Kispesten és Kőbánya felsőn tovább lesznek nyitva a pénztárak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?