INSIDER

Sokan még hordják a maszkot közterületen, ez az oka

Sokan még hordták az enyhítés első napján is a maszkot közterületen.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Hétvégén Orbán Viktor bejelentette, hogy nem kell többet maszkot viselni a közterületeken. A miniszterelnöki kijelentést a javuló járványügyi adatok és a beoltottak magas száma (5 milliós határ) tette lehetővé. Ez a lazítás hivatalosan vasárnap lépett életbe, ám a hét első munkanapján sokan még mindig viselték a maszkot külterületen is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

A Bors kíváncsi volt, hogy vajon ennek mi az oka, esetleg tartanak még a vírustól, vagy egyszerűen csak nem tudnak az enyhítésről?

Így nyilatkozott egy járókelő, Ferenc:

„Én most jöttem oltásról, amit már nagyon vártam, én eléggé tartok, tartottam a vírustól. Ezért a biztonság kedvéért kivárom azt a két hetet, amíg hatásossá válik a vakcina, és hordom a maszkot. Bár őszintén megmondom, szemüvegesként nagyon zavar, így örülök, hogy már vége„ – fogalmazott Ferenc, aki azért még óvatos.

Fotó: Bors

Béla:

„Tudom, hogy nem kell már hordani kint, de az lesz az igazi, amikor már sehol sem kell. Bevallom, eddig is néha elsumákoltam a dolgot és csak akkor vettem fel, ha nagyon kellett. Most is csak azért van a fülemre akasztva, mert postán voltam, meg a bankban, ahová még kell. Így kényelmesebb, gyorsan fel tudom tenni, ha bemegyek valahova” – mondta Gombos Béla biztonsági őr a Borsnak, aki azt is ki­emelte: nagyon várja, hogy végre a többi intézkedést is eltöröljék, és visszakaphassuk a szabadságunkat.

Fotó: Bors

Andrea:

„Én még hordom, és egyszerűen csak azért, mert megszoktam. Az elején még zavart, nagyon furcsa volt, hogy csak ebben mehetek be a boltba, utazhatok a buszon, villamoson, aztán pedig csak így léphetek ki az utcára is. De őszintén szólva, mostanra már hi­ányérzetem van, ha nincs rajtam. Olyan lett szinte, mint a szemüveg. Egysze­rűen meztelen nélküle az arcom” – nyilatkozott Andrea, aki azt is megosztotta, hogy biztos benne: az emberek szabálykövetése és a maszkviselés betartása tette lehetővé, hogy az elsők között nyithatott Európában az ország.

Fotó: Bors

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?