INSIDER

Riadó: Ezért hirdettek vörös kódot Magyarországon

A várható rendkívüli hideg időre tekintettel vörös kód jelzés lép életbe péntek délelőtt tíz órától.
  • Szerző: ripost

Vörös kódot léptetnek életbe a rendkívüli hideg miatt Magyarországon, és ennek megfelelően adott esetben fogadniuk kell a hajléktalan embereket a nem a számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, Fülöp Attila.

A vörös kód várhatóan péntek délelőtt 10:00 órától jövő hét szerda 12:00 óráig lesz érvényben.

„A legfontosabb feladata továbbra is a hajléktalanellátó rendszernek van. A hajléktalanszállókon, a nappali melegedőkben van hely” – mondta az államtitkár, hangsúlyozva, senkinek nem kell az utcán aludnia, és arra kérte az utcán élőket, vegyék igénybe a szolgáltatásokat, azért, hogy senki élete ne kerüljön veszélybe.

Ha valaki bajba jutott hajléktalan embert lát, hívja a diszpécserszolgálatok valamelyikét. Ezek a telefonszámok a www.hajlekot.hu oldalon elérhetők.

Fülöp Attila az Üdvhadsereg terézvárosi Új Kezdet Háza női hajléktalanszállóján tartott sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy január közepén már érvényben volt két napig a vörös kód, akkor 239 jelzés érkezett és 114 embert helyeztek el intézményekben.

 

 

És ezeket olvastad már?