INSIDER

Magyar fejlesztéssel védekeznek a Covid ellen a patikában

Egyedülálló, magyar fejlesztésű légsterilizáló berendezéssel védekeznek a koronavírus okozta járvány ellen egy hódmezővásárhelyi gyógyszertárban. A berendezés 90-95 százalékban pusztítja el a légtérben a vírusokat, baktériumokat és gombákat.
  • Szerző: Ripost

Dr. Krajcsovicz Pál gyógyszertárvezető, tulajdonos az elmúlt hónapokban már több intézkedést is tett patikájában a koronavírus megfékezéséért. A kiszolgálás műanyag plexi mögül zajlik, kollégáival maszkban végzik a munkájukat és a patikába betérők egészségét kézfertőtlenítők védik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megtisztított levegőt lélegeznek be a vásárlók

Most azonban egy olyan légszűrős berendezés került a Dominó Gyógyszertárba, amely mindenféle gombát, baktériumot és vírust is elpusztít.

Dr. Krajcsovicz Pál (Olvasói fotó)

„Ez egy briliáns eszköz. A légsterilizáló berendezés 90- 95 százalékban csírátlanítja, vírusmentesíti a levegőt, így a gyógyszertárban tartózkodók megtisztított, vírus-, baktérium- és gombamentes levegőt lélegeznek be – magyarázza Krajcsovicz Pál. „Óránként négy-ötször szűri át a helyiségben a levegőt, ami gyakorlatilag egyszer is elég lenne. Eddig, ha a gyógyszertárba bejött egy Coronavírussal fertőzött beteg, akkor mindannyian azt a levegőt szívtuk be, amit ő kilélegzett, vagy köhögött.”

Sok patika bezárt a dolgozók betegsége miatt

„Sok gyógyszertárat azért is kellett bezárni, mert a csapat fele beteg lett, a másik fele pedig a Covid vírusfertőzés érintettség miatt nem tudott dolgozni. Ezzel a berendezéssel úgy érzem, hogy nem csak magam és kollégáim, de a hozzánk betérő páciensek és vásárlók védelme is fokozott mértékben biztosított. Az országban elsők vagyunk, akik elmondhatják: védett gyógyszertár lettünk – lelkendezik Krajcsovicz Pál.

Speciális sugárzással véd

Az Airvent Zrt. és Krill Zrt. karöltve fejlesztette ki azt az egyedülálló légsterilizáló berendezést, mely intenzív UV-C sugárzással semlegesíti a szűrőn átjutott kórokozókat és képes az egész teret átszűrni.

„Saját gyárunkban és irodáinkban a dolgozók szinte már szívesebben tartózkodnak, mint otthonukban, már ami a biztonságot illeti, mert a munkahelyükön olyan levegőt szívnak, amiről tudják, hogy teljes mértékben tiszta és vírusmentes” – mondta a -nak Palotás Gusztáv.

Dr. Krajcsovicz Domokos gyógyszerész , a patika munkatársa büszkén mutatja a hozzájuk érkezett berendézést (Olvasói fotó)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?