Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.02.19.

Levadászták és agyonverték a kutyákat: a hajdúsámsoni horrorerdőben jártunk

A Ripost ott járt: megrázó és gyomorforgató a látvány a hajdúsámsoni horrorerdőben, ahol több mint száz kutyatetemet találtak állatvédők egy tömegsírban. A borzalmas helyszínen több másik gödröt is találtunk. Az egész város találgat, kik tehették ezt a szörnyűséget, és a helyiek most már értik, miért tűntek el örökre a házak udvarából kiszökött, elkóborolt kutyák.

A Hajdú-Bihar megyei Hajdúsámson borzasztó titkot őriz. A helyiek mind ugyanarról beszélnek: a falu határában lévő horrorerdőről. Vasárnap több száz agyonvert kutya maradványait találták meg itt a Speciális Állatmentő Egység és az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársai. A csendes kisváros lakói pedig most azt találgatják, hogyan kerülhettek ide a tetemek és kik lehettek a kegyetlen tettesek.

Fotó: Ripost/Sulyok László

Az elsődleges orvosi szakvélemények szerint az állatokat agyonverték, majd tetemüket bedobták a tömegsírba. Kollégáink percekig gyalogoltak az erdőben, mire eljutottak a gödrökhöz. Ez arra utal, hogy a tettesek nagyon nem akarták, hogy rátaláljanak a maradványokra.

„A látvány bennünket is sokkolt” – mondta Kodolányi Endre, az Állatvédőrség elnöke a Ripost-nak.

Fotó: Ripost/Sulyok László

„Először csak azt lehetett tudni, hogy a környéken sorra eltűnnek a kutyusok, amik nem kerültek elő többé. Kaptunk egy fülest, ami elvezetett minket a falu szélére. Beljebb mentünk és egy félig kiásott gödröt találtunk, ezt valószínűleg géppel ásták ki. A tetején láttunk állati maradványokat, amik kilógtak a földből. Mint egy horrorfilmben! Néhány maradványt kiemeltünk a földből, hogy megnézzük, mi történhetett velük. A szakértő szerint néhány napos tetemek lehettek. Az állatok pofája és orra véres volt, amiből arra következtetünk, hogy az állatokat agyonverték. Ez alatt találtunk még zsákokat, amikben szintén tetemek voltak, illetve csontok. Miután tovább sétáltunk a hatalmas gödrök mellett az erdőben, több csont, koponya szét volt szórva. A maradványokból arra következtettünk, hogy több száz állat tetemét hordták ide. Találtunk egy olyan gödröt, ami hónapok vagy akár évek óta be volt temetve, ez is tele volt maradványokkal.”

Fotó: Ripost/Sulyok László

A lakók azt találgatják, nem a közeli gyepmesteri telepről kerültek-e ide a tetemek, de senki nem tud semmi biztosat. Az állatok többsége valószínűleg otthonról elkóborolt kutya volt, hiszen a helyiek többször panaszkodtak arra, hogy az elszökött kutyák nyomban el is tűntek, egy se talált haza, ami legalábbis furcsa, hiszen az elkóborló állat előbb-utóbb általában hazatér. Egy biztos: akik ezt tették az állatokkal, kegyetlen, minden együttérzést nélkülöző emberek, és ha kézre kerülnek, állatkínzásért kell felelniük, amiért börtönbüntetés járhat. Az állatvédők pedig nem hagyják annyiban a dolgot, feljelentést tettek.

 

– Én is megdöbbentem, amikor meghallottam – mondta a Ripost-nak Antal Szabolcs hajdúsámsoni polgármester. A horrorerdőnek az a része, ahol a kutyákat eltemették, a helyiek szerint önkormányzati terület, de a polgármester szerint az államé. – Nálunk senki sem tudott az esetről. Belső vizsgálatot indítok, hogy ki tudhatott a gödrökről – tette hozzá a polgármester. A helyi szóbeszéd a gyepmestert gyanúsítja. A polgármester lapunknak azt mondta, érthető, hogy ilyenkor mindenkinek először a gyepmester jut az eszébe, aki volt is kedden a rendőrségen kihallgatáson, de ő azóta nem beszélt vele.

– 7 olyan tetemet, ami egyben volt, elküldtünk vizsgálatra, a többit és a csontokat pedig elszállíttattuk az állatifehérje-feldolgozó üzembe, hogy ártalmatlanítsák. A gödröket eltüntetjük és figyelmeztető, tiltó táblákat teszünk ki – tette hozzá a polgármester. Lapunk kereste a gyepmestert is, de lapzártánkig nem tudtuk elérni.

Az állatvédők drónvideót készítettek a helyszínről, amit itt megtekinthet .

 

Rengetegen dühöngenek a történtek miatt a Facebookon

P. Éva: „Mennyi agyonkeresett kutyus lehet ott.... Lehet esély ilyenkor működő, leolvasható csipre a csontok között? .... Bár nem biztos, hogy szeretném tudni, hogy imádott kutyám ilyen borzalmas véget ért...”

M. Éva: „A gyilkosnak van állata? Ha van, amikor elkövette ezeket az állatgyilkosságokat, hazament és belenézett az állata szemébe, és azt mondta magában, hogy nyugi, veled nem teszem meg! Hazament, lefeküdt és arra gondolt, hogy ma sem keltem fel hiába, ma is elvégeztem a dolgomat ? Senkiben nem merült fel, hogy jelentse akárkinek, hogy ezek kegyetlen gyilkosságok? Igen, azt feltételezem, hogy tegnap az állatok, és holnap lehet a szomszédja, vagy bárki!”

B-né, Marianna: „Ebben az országban nagyon rendet kellene tenni a fejekbe! Aki bűnt követ el, nagyon ütős büntetést kapjon.”

V. Viktória: „Érdemes lett volna megfigyelni a területet a rendőrséggel együtt, nagy felhajtás nélkül, és rajtaütni az elkövetőkön, hiszen ennyi tetemmel biztosan hamar visszamentek volna otthagyni még több tetemet. Akkor meglennének és tetten lennének érve. Így már biztosan nem mennek vissza.”

M. Krisztina: „Ez hosszú évek jól szervezett munkája. Legalább 1-2 év, mire egy tetem teljesen lágyrészmentes fehér csontokká bomlik...”

Csak erről beszél most az egész város

Lipsei István:

Fotó: Ripost

– Ma reggel a buszon is mindenki erről beszélt, borzasztó ez. Rengeteg kóbor kutya tűnt el a környékről, de azzal egyet kell értsek, hogy begyűjtik őket, mert sok itt a kisgyerek, féltem őket. A kutyások miért nem vigyáznak az állataikra?

 

Szarkáné Hajdú Mónika

Fotó: Ripost

– Én is féltem a kutyámat, Bellát. Otthon beszereltettem egy láthatatlan kutyariasztót, mert Bella is átugorja a kerítést és attól tartok, a végén még begyűjtik és ott köt ki a többi szerencsétlen között. Aki kóbor kutyát lát, mindjárt a gyepmestert hívja, a telepen meg nem tudnak mit kezdeni a rengeteg kutyával. Rettenetes, hogy így szabadult meg valaki az állatoktól.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

hirtv.hu

Szabó Bálint kísérte az ATV-be Magyar Pétert

ripost.hu

Megsúgták az égiek, 3 csillagjegy végre készen áll egy kapcsolatra!

magyarnemzet.hu

Orosz–ukrán háború: Így súlyosbítanák az ukrajnai harcokat

mindmegette.hu

Te is gyakran felébredsz? Akkor ez a 3 gyümölcs segíthet, hogy nyugodtan aludj éjjel

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

A fejét is elfordítja, csúnyán kihasználta Magyarország egyik leggazdagabb emberét a barátja

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Féltékenységből gyújtotta fel barátját egy férfi Budapesten

INSIDER

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik

INSIDER

"Senkinek sem kívánom ezt a fájdalmat" – horrorbaleset helyszínén történt újabb tragédia Csótnál

INSIDER

Mindenki erre várt már: hatalmas fordulat áll be időjárásunkban