INSIDER

Leblokkoltak az elektromos rendszerek Budapesten

Különös jelenségre hívták fel a lakosok a Ripost figyelmét: egy budapesti, 6. kerületi részen nem működtek az autók távirányítói, a távirányítású rácsok az üzletekben, az elektromos vezérlésű rolók. Senki sem érti, miért.
  • Szerző: Ripost

„Reggel, amikor nyitottuk volna a boltot, a távirányítású ajtórács nem működött” – panaszolta a -nak az Izabella és Aradi utca sarkán lévő kisbolt eladója. – „Csak nagy nehézségek árán jutottunk be. Furcsa… egyszer már előfordult hasonló, akkor a szerelő azt mondta, hogy valami zavarhatja a távirányító jelét. Csak nem betörő próbálkozott?”

Ennek a terézvárosi boltnak az ajtórácsát csak nehezen tudták kinyitni.

A zavart mások is észlelték a környéken. Az élelmiszerbolttól nem messze egy társasházkezelő működik. Az ő üzlethelyiségükben is elromlott a rádiófrekvenciás távirányító.

„Épp festik az irodát, az egyik festő hívott reggel, hogy nem tudnak bejutni, így ide kellett jönnöm” – magyarázta lapunknak Volf Csaba, a V & V Nycol Kft. munkatársa. – „Hiába nyomogattuk a távirányítót, meg sem nyikkant a bejáratot védő rács. Mások is panaszkodtak, az autókat sem lehetett kinyitni távirányítóval.”

Többen panaszkodtak arra, hogy hiába nyomkodják a távirányítót, az autójuk meg se nyikkan.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz egy panasz érkezett a rádiófrekvenciás zavarról. Értesüléseink szerint szerdán helyszíni vizsgálatot tartanak, hogy kiderüljön, mi állhat a rejtélyes zavar hátterében.

 

 

És ezeket olvastad már?