INSIDER

Szexmunka a járványhelyzetben: kulisszatitkokat árultak el a magyar prostik

A járvány nem csupán az átlagemberek mindennapjait bolygatta fel, de azokét is, akik a saját testükből élnek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

„A járvány miatt bajba kerültünk, sokan „szakmát” is váltottak, de a többségünk megtalálta a lehetőséget, hogy továbbra is pénzt keressen„ – mondta el a Metropolnak egy budapesti prosti, aki a VIII. kerületben dolgozik. Van, aki az éjszakai korlátozásokat hágja át, más a XXI. századi szexuális szolgáltatások új generációjába, az „internetes örömnyújtásba” kezdett bele. „Egyre többször megyünk házhoz, akár 22 óra után is. Tudjuk, hogy tilos, de elég csak egy tilalom utáni utazásra feljogosító papírt szerezni” – tette hozzá. Egyre többen akadnak olyan prostik is, akik a lebukás esélyét azzal csökkentik, hogy ők utaznak alkalmi párjukhoz, és nem maguknál fogadnak több tucat embert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Prostik

Fotó: Pixabay

Ők is félnek a vírustól

„Én is félek a vírustól, abba is hagytam a „hagyományos” szolgáltatást, inkább csak szexmasszást vagy más megoldásokat alkalmazok, hogy el ne kapjam„ – mondta egy másik prosti, aki szerint sok kollégája csak a „törzsvendégeket” fogadja ebben az időszakban, olyanokat, akiknél tisztában vannak azzal, hogy home office-ban dolgoznak, vagy éppen egyedül élnek, és kevés az esélyük a megfertőződésre.

„Én is folyamatos és rendszeres fertőtlenítést végzek a kuncsaftok után után lakásaikon, hogy minél kisebb eséllyel hozhasson valaki vírust” – tette hozzá.

Korábban kezdődik a műszak

Budapest több területén is, ahol eddig csak az esti órákban lehetett az utcán magukat árusító hölgyeket látni, most korábban kezdődik a műszak az esti kijárási tilalom miatt. Ahogy arról a is írt, az Üllői úton és a környező kis utcákban már délután fél 4-kor találkozhatnak az emberek lengén öltözött prostikkal.

A szexmunka még inkább az online térbe költözött

Bár az internetes pornó világa évtizedek óta velünk van, többen a „szakma” hagyományos képviselői közül csak most fanyalodtak rá az online szexmunkára – és nem csak a prostik: állásukat most elvesztő nők százai is így próbálnak meg pénzt keresni. Van, aki webkamerán keresztül „élőzik”, mások erre szakosodott weboldalakra regisztráltak. Az ilyen oldalakon az a lényeg, hogy akik kíváncsiak egy-egy nő fotóira, videóira, azok havidíjat fizetnek, vagy éppen kisebb összegeket „adományoznak” azért, hogy folyamatosan frissülő profilt tekinthessenek meg a lányokról. Ha valaki többet áldoz vagy ha elegen fizetnek, akkor cserébe egyre pikánsabb képeket osztanak meg magukról a hölgyek. A pornóoldalak is rekordforgalmat bonyolítanak a járvány kezdete óta.

Svédországban egyre több a szexmunkás

Míg a világ legtöbb országában a korlátozások hatására csökkentek a prostituáltak munkalehetőségei, addig Svédországban, ahol nem voltak olyan járványügyi intézkedések, mint más országokban, megnőtt a szexmunkások száma. „A világjárvány idején a lezárás nélküli Svédország kedvező úticél országa lett az európai szexmunkásoknak. Ugyanakkor a fogyatkozó hazai gazdasági lehetőségek egyre több nőt kényszerítettek a prositúció üzletébe”– közölte a stockholmi rendőrség. Hozzátették, korábban nem látott vagy éppen nem is Svédországban élő prostik lepték el a svéd piacot.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?