INSIDER

Koronavírus: újabb 13 iráni egyetemista őrjöngött a kórházban

Engedély és védőruházat nélkül járkáltak, agresszíven viselkedtek az orvosokkal és ápolókkal.
  • Szerző: Ripost

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság kitoloncolással kiutasított Magyarország és az Európai Unió területéről 13 iráni állampolgárságú egyetemistát. Ők a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Telephelyén voltak karanténban a koronavírus miatt, ám a karanténként kijelölt szobát engedély és védőruházat nélkül elhagyták, oda a többszöri felszólítás ellenére nem mentek vissza, hangosan elégedetlenkedtek, az egészségügyi személyzettel szemben agresszíven léptek fel, utasításaiknak nem tettek eleget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: 123rf

A kiutasítás végrehajtását annak feltételeinek megteremtéséig felfüggesztették, részükre kötelező tartózkodási helyet jelöltek ki – írja az MTI. A kiutasítottakkal szemben egyidejűleg három év Magyarországra történő beutazási és tartózkodási tilalmat is elrendelt az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.

Az egyetemisták ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság járványügyi szabályszegés vétség elkövetése miatt tovább folytatja az eljárást, amely távollévő terheltekkel szemben is befejezhető.

És ezeket olvastad már?