INSIDER

Koronavírus: két beteg áll megfigyelés alatt Egerben

Svájcból érkezett haza két nő, most az egri kórházban megfigyelés alatt állnak.
  • Szerző: Ripost

A Markhot Ferenc Kórház felkészült az esetleges koronavírus-fertőzések kezelésére, a betegek biztonságban vannak az egri intézményben – jelentette ki hétfő esti sajtótájékoztatóján a kórház főigazgatója.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Vácity József hangsúlyozta: jelenleg a legfontosabb feladat a koronavírus-fertőzések és a járvány megelőzése, amelyek kapcsán az egri gyógyító intézmény teljesítette feladatát. Emellett „minden tekintetben felkészült a betegség esetleges szélesebb körű előfordulásának kezelésére is” – fűzte hozzá.

Kiemelte, hogy a látogatási tilalom bevezetésével garantált a kórházban kezelt betegek biztonsága. A Markhot Ferenc Kórház felkészült a rendelkezés betartatására, a portaszolgálat és a vagyonvédelem megerősített létszámmal működik – jelezte.

Kérdésre közölte:

az intézményben jelenleg nincs olyan beteg, akinél kimutatták volna a koronavírus jelenlétét. Két nő van megfigyelés alatt, ők Svájcból tértek haza a napokban.

„Célzott laborvizsgálatot végeznek, a mintákat a Nemzeti Népegészségügyi Központba küldik tovább„ – mondta, hozzátéve: ebből állapítják meg vagy zárják ki a koronavírus-fertőzést.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?