INSIDER

Koronavírus: így folytatódik az idősek oltása

Folytatódik a regisztrált szépkorúak beoltása az ország több pontján. Vasárnap estig 40 ezren kapják meg a koronavírus elleni vakcinát.
  • Szerző: Ripost

Folytatódik a regisztrált idősek, azok közül is a szépkorúak beoltása az ország több pontján; vasárnap estig 40 ezren kapják meg a koronavírus elleni vakcinát – hangzott el az M1 aktuális csatornán vasárnap.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Baranya megyében jól halad az oltás a háziorvosoknál és az oltópontokon is, eddig sehol nem jelentkeztek mellékhatások. Több helyen már befejezték az idősek beoltását, 6 oltóponton pedig naponta 600-700 embert oltanak be – közölték a műsorban.

Gyõr, 2021. február 5.
Idõsek várakoznak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának beadására a gyõri Petz Aladár Megyei Oktató kórház által kihelyezett oltóponton, a gyõri Szent Imre úton 2021. február 5-én. A védõoltásra regisztrált legidõsebbek közül február 4. és 7. között minden háziorvosi praxisból hat idõs embert kórházi oltóponton oltanak be a Pfizer-BioNTech vakcinájával, 1080 háziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrált idõs embert az amerikai Moderna cég oltóanyagával.
MTI/Krizsán Csaba

Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának elnöke az M1 Híradójában kiemelte: az idősek láthatóan együttműködőek, óriási aktivitással vesznek részt az oltóprogramban. Még a 100 év körüli korosztályból is jönnek az oltópontokra.

Debrecen, 2021. február 6.
Koronavírus elleni védõoltásra érkeznek idõsek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában kialakított oltópontokhoz 2021. február 6-án. A regisztrált legidõsebbeket háziorvosuk értesíti az oltás pontos idõpontjáról és helyszínérõl, amely lehet a kórházi oltópont, vagy a háziorvosi rendelõ, vagy az idõs ember otthona is. Hétvégéig 1080 háziorvosi körzetben tíz-tíz regisztrált, idõs személy kaphat védõoltást, és minden háziorvosi körzetbõl hat-hat, szintén regisztrált, idõs embert kórházi oltópontokon oltanak be.
MTI/Czeglédi Zsolt

A budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban hétvégén csaknem 300 embert oltanak be, volt már köztük 100 évesnél idősebb is, de ahogy másoknál, úgy nála sem tapasztaltak mellékhatásokat – hangzott az M1 aktuális csatornán.

Székesfehérvár, 2021. február 7.
Atalai Zsuzsanna háziorvos beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából készített oltóanyagot egy idõs nõnek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 7-én. A védõoltásra regisztrált legidõsebbek közül február 4. és 7. között minden háziorvosi praxisból hat idõs embert kórházi oltóponton oltanak be a Pfizer-BioNTech vakcinájából készült oltóanyaggal, 1080 háziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrált idõs embert az amerikai Moderna cég oltóanyagával.
MTI/Vasvári Tamás

Székesfehérvár, 2021. február 7.
Atalai Zsuzsanna háziorvos beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából készített oltóanyagot egy idõs férfinak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 7-én. A védõoltásra regisztrált legidõsebbek közül február 4. és 7. között minden háziorvosi praxisból hat idõs embert kórházi oltóponton oltanak be a Pfizer-BioNTech vakcinájából készült oltóanyaggal, 1080 háziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrált idõs embert az amerikai Moderna cég oltóanyagával.
MTI/Vasvári Tamás

Székesfehérvár, 2021. február 7.
Egy idõs nõ vérnyomását mérik, mielõtt megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából készített oltóanyagot a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 7-én. A védõoltásra regisztrált legidõsebbek közül február 4. és 7. között minden háziorvosi praxisból hat idõs embert kórházi oltóponton oltanak be a Pfizer-BioNTech vakcinájából készült oltóanyaggal, 1080 háziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrált idõs embert az amerikai Moderna cég oltóanyagával.
MTI/Vasvári Tamás

 

És ezeket olvastad már?