INSIDER

Kocsis Máté üzeni Gyurcsánynénak, hogy Brüsszel a hibás

Kizárólag Brüsszel a hibás azért, hogy nincs elég oltóanyag Európában – írta közösségi oldalán Kocsis Máté.
  • Szerző: Ripost

– Üzenem Gyurcsánynénak,

kizárólag Brüsszel a hibás azért, hogy Európában nincs elég oltóanyag

– írta közösségi oldalán Kocsis Máté pénteken.

Üzenem Gyurcsánynénak, kizárólag Brüsszel a hibás azért, hogy Európában nincs elég oltóanyag.

Ha a tagállamok maguk...

Közzétette: Kocsis Máté2021. március 26., péntek

A Fidesz frakcióvezetője szerint, ha a tagállamok maguk szerezhették volna be a vakcinákat, olyan sikeresek lehetnének a védekezésben, mint Nagy-Britannia vagy Izrael.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében hazugsággal vádolta Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért a Kossuth rádióban azt mondta, az EU hibázott, amikor nem engedte, hogy a tagországok saját maguk szerezzék be az oltóanyagot. Az ellenzéki képviselő szerint a valóság ezzel szemben az, hogy minden szerződést minden tagállam aláírt. „Az uniós országok együtt döntöttek a közös beszerzésről, amire Orbán is igent mondott” – fogalmazott Dobrev Klára.

Orbán Viktor a közrádiónak adott interjújában elmondta, hogy Brüsszel elhibázta a vakcinabeszerzéseket. Csütörtökön derült ki, hogy az EU több országában is komoly gondok vannak az oltásokkal, és akik nem intézkedtek korábban a keleti vakcinák ügyében, azok csak feleannyi embert tudtak beoltani.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a vakcinák beszerzését a nyugati világ gyógyszergyáraiból átengedték a miniszterelnökök a bizottságnak. Az igazság, hogy rosszul döntöttek a miniszterelnökök, mert inkább egyedileg kellett volna tárgyalni – tette hozzá.

Azt gondoltuk, hogy a brüsszeli döntéshozók a beszerzési árra összpontosítottak, és igazából az idő lett volna a fontos. Inkább drágább vakcina kéne, de időben

- mondta a kormányfő.

Az már korábban napvilágra került, hogy Brüsszel miatt az AstraZeneca 500 ezer vakcinával kevesebbet szállít Magyarországra, mint azt megígérték

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?