INSIDER

Vége a rettegésnek a kőbányai buszokon

Hatalmas port kavart a Bors múlt héten megjelent cikke, miszerint rettegésben tartják a drogosok a 9-es és 151-es buszok utasait.
  • Szerző: Ripost

A Bors korábbi beszámolója alapján az emberek életveszélyesnek tartják a 9-es és 151-es kőbányai buszokat. Az idősebb korosztály és a gyermekükkel egyedül utazó édesanyák inkább már fel sem szállnak, mert napi szinten történnek drogos atrocitások.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kőbányai buszokon rettegtek az utasok / Képünk csak illusztráció!
Fotó: MTI

A sofőrök már szóltak

A kábítószertől „megerősödött” függők napi szinten támadnak, lopnak és rabolnak. A félelemben tartott utasok megelégelték ezt az állapotot. A Bors megkereste a BKV-t, kaptak-e bejelentést, és mit tudnak tenni a jelenség ellen.

„A BKV és a BKK is tud a problémáról, amelyet az utasok és a járművezetők is jeleztek a társaságoknak” – írta válaszában a Budapesti Közlekedési Központ sajtó­osztálya.

A közlekedési vállalat a Bors megkeresése után intézkedéseket helyezett kilátásba. Azt ígérik, igyekeznek növelni a biztonságot ezeken a járatokon.

„Megkeresése után a BKK gyors be­avatkozásként felvette a kapcsolatot a közterület-felügyelőket foglalkoztató Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal (FÖRI). A két szervezet a szakmai egyeztetések során úgy döntött, hogy a FÖRI március közepétől az ön által említett vonalakon közbiztonsági jár­őrözéseket indít. Emellett, a BKK gyakoribbá teszi a jegyellenőrök jelenlétét a jelzett vonalakon” – írták lapunknak.

Mit tehet a vezető?

A lap azt is megkérdezte, mit tehet a járat sofőre, ha atrocitást tapasztal a szerelvényen, vagy őt éri támadás.

„A járművezetők kérhetnek intézkedést, ráadásul olykor a munkaköri kötelességeiken túl is lépéseket tesznek azért, hogy az utasok biztonságosan utazhassanak. A járművezető nem mindig veszi észre a kialakult konfliktust, hiszen elsősorban a biztonságos közlekedésre koncentrál. Értesítés után azonban a fődiszpécseren keresztül azonnal rendőrt tud hívni. Azonban komolyabb eszközzel sem a BKK, sem a BKV nem rendelkeznek az ilyen helyzetek kezelésére” – derül ki a BKV válaszából.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?