INSIDER

Kitépett egy darabot a pitbull a 12 éves Timi lábából: „ömlött belőle a vér”

Csepelen támadt meg három embert a kutya. A helyiek rettegnek végigmenni még az utcán is.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a is beszámolt, Csepelen régóta küzdenek a helyi lakosok néhány renitens kutyatartóval. Egy ott élő idős asszony elmondta: az ebek rendszeresen falkában szaladnak végig az utcákon, és szinte minden héten megharapnak valakit.

Csütörtök délután a 12 éves D. Tímea sétált az Almafa utcában egy 16 éves lány és annak 32 esztendős anyja társaságában. Az egyik telekről egy pitbullkeverék kiszökött és a gyerekekre támadt. A kiskamasz járt a legrosszabbul: a megvadult eb kiharapott egy darabot a combjából.

A pitbull mellett egy másik kutya is van a háznál

„Éppen a kertünkben ültem, amikor hangos jajveszékelést hallottam. Mire kiléptem az utcára, a nagylány édesanyja a kapunkhoz ért. Megpróbált megnyugtatni, mondván, azonnal hívni kell a mentőket, de nem szabad a gyerekekben pánikot kelteni. Amint Timikét megláttam, majdnem megállt a szívem! Ömlött belőle a vér! A kórházban aztán altatásban megoperálták” – mondta a Borsnak Izabella, a kis Timi édesanyja.

Zoltán, a gyermek apja dühösen nyilatkozott a Borsnak.

„Többször is megkértük már Vilit, a kutya gazdáját hogy tegye rendbe a kerítését és a kapuját, de nem törődött velünk. Most, hogy megtörtént a baj, remélem, észhez tér” – tette hozzá a férfi.

Mint kiderült, a szomszédok szinte alig mertek a szóban forgó telek mellett elmenni, ugyanis a Hercegnő névre hallgató eb rendszeresen nekirontott a kerítésnek. Csak idő kérdése volt, hogy valakiben kárt tegyen. A gazdájának egyébként maradt még egy kutyája, egy rottweiler. Pataki Gábor, az Állatmentő Liga képviselője a Borsot úgy tájékoztatta: a kiérkező rendőrök meglőtték Hercegnőt. A kutyát az állatmentők fogták be és az ő segítségükkel műtötték meg, tőlük pedig az ebrendészeti telepre szállították. A kutya sorsáról két hét megfigyelés után dönt a hatóság.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?