INSIDER

Figyelmeztették a szülőket: kislányokra vadászhatott a magyar iskola előtt a férfi

Óvatosságra intették a sülysápi lakosokat egy férfi miatt!
  • Szerző: Ripost

Aggódó édesapa hívta telefonon a sülysápi polgárőrség egyik tagját kedden. A férfi elmondta, hogy 13 éves kislánya az általános iskolai tanítás után hazafelé tartott, az iskola épületétől nem messze pedig odament hozzá egy fiatal férfi, aki arról érdeklődött a kislánytól és annak barátnőjétől, hogy mikor szoktak végezni és mit csinálnak iskola után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123rf

„A bejelentő elmondta, hogy már negyedik alkalommal próbálta felvenni a kapcsolatot lányával ez a férfi vagy megvárta az iskola előtt, vagy elkísérte az állomásig, vagy az állomáson várta„ – fogalmazott a Sülysáp Polgárőrség Facebook-csoportban a polgárőr, aki azt is leírta, hogy nézett ki a férfi.

„Felhívom a lakosság figyelmét, hogy minden szülő tájékoztassa iskolába járó gyermekét arról, hogy ilyen esetben mit kell tenni. Amint ilyen céllal szólítja meg gyermekét egy férfi, vagy siessenek el a helyszínről, vagy kérjenek segítséget azonnal a közelükben lévő felnőtt személytől, esetleg telefonon értesítsék szüleiket, hozzátartozójukat. Ha lehetőség van rá, menjenek gyermekük elé, amikor végez a tanítási órákkal” – tette hozzá.

Jelezte a rendőrőrs parancsnokának és az iskolaigazgatónak a történteket, és közösen keresni kezdték a férfit. A személyleírás alapján több bejelentés is érkezett, akik látták a keresett férfit, aki valószínűleg szexuális érdeklődéssel közeledett a lányok felé. Úgy tudni, a férfit már ismerték: több zaklatásos eset is kapcsolódik a nevéhez – olvasható a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?