INSIDER

Kiderült, ekkor nézhetjük meg a thai barlangból kimentett gyerekekről szóló filmet

A tíznapos Puszani Nemzetközi Filmfesztiválon debütál a The Cave című film, amely a barlangban rekedt thai ifjúsági focicsapat kimentéséről készült.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az áradás miatt egy barlangban csapdába került 12 fiatal sportoló és edzőjük sorsát az egész világ figyelemmel kísérte tavaly nyáron. A is megírta a történetet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A több mint két hetet a barlangban töltő csapatról és kimentésükről több produkció is készült, a dél-koreai fesztiválon hamarosan Tom Waller filmjét láthatja a közönség.

A The Cave forgatása három hónapig tartott, majd hosszadalmas utómunka következett. A 45 éves thai származású, Nagy-Britanniában felnőtt Waller elmondta, hogy a Wild Boares focicsapat története olyan izgalmas volt, hogy nem tudott ellenállni neki, meg kellett rendeznie.

A The Cave című filmet november végétől játsszák Thaiföldön.

Egy másik produkció jogait, amely a kimenekített fiúk nézőpontjából idézi fel a történteket, a Netflixnek sikerült megszereznie a thai hatóságoktól.

Az október 3-án kezdődő 24. Puszani Nemzetközi Filmfesztiválon 85 ország 303 produkcióját vetítik le. Ezek közül 120 alkotás – köztük 97 játékfilm – világpremier lesz.

címkék:
És ezeket olvastad már?