INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: viharos szél, ónos eső és havazás csap le, mutatjuk, hol kell készülni az ítéletidőre

Több megyét érintő figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
  • Szerző: Ripost

Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas Veszprém és Zala megyében vihar szél miatt figyelmeztetnek a szakértők. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Emellett Somogy és Zala megyében ónos eső is kialakulhat, megnehezítve a közlekedők dolgát.

S ha még ez mind nem lenne elég, akkor Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben a havazás miatt adtak ki riasztást. Az OMSZ előrejelzése szerint 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Időjárás grafikon 01.14. / OMSZ

Csütörtökön egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, de főként az északkeleti megyék fölé még érkezhet vastagabb felhőzet is. Napközben egyre kevesebb helyen, főként a keleti megyékben várható havazás, hózápor. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyütt viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között alakul, az átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható felhőátvonulásokkal. Elszórtan hózáporok is kialakulhatnak. Az északias szél több helyen megerősödik, néhol viharos közeli lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul, de a havas, kevésbé felhős, szélcsendes tájakon akár -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között várható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?