INSIDER

Kettészakad az ország: mutatjuk, hol csap le a brutális vihar

Jégeső, szélvihar és felhőszakadás várható, míg az Alföldön hőségriadót rendeltek el.
  • Szerző: Ripost

Szombaton egy hidegfront érkezik északnyugat felől, melynek hatására délután nyugaton, északnyugaton, este pedig északon is kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar.

Fotó: Pixabay

A front kelet felé vonulása miatt éjjel további csapadékra készülhetünk a középső és keleti országrészben. Délután a Dunántúlon, este pedig északon, északkeleten is viharossá fokozódhat az északi, északnyugati szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok és felhőszakadás miatt, még jég is eshet. Megerősödik, délutántól a Dunántúlon, estétől pedig az északkeleti országrészben viharossá (70-90 km/h) is fokozódik a szél. Kiemelten a Dunántúli-középhegység területén és a Balaton térségében 90 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak.

Eközben az Alföldön marad a hőség, Csongrád megyében másodfokú hőségriadót rendeltek el.

Hajnalban 15-20 fok várható. A csúcshőmérséklet 25 és 37 fok között alakul, a Dunántúlon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Vasárnap kezdetben a Dunától keletre eshet az eső és néhol záporok, egy-egy zivatar is előfordulhat. Délutánra mindenhol felszakadozik a felhőzet, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. A gomolyfelhős időben többfelé erős, néhol viharos lökések kísérhetik az északi szelet. Délután 19-26 fokot mérhetünk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?