INSIDER

Két éven át zaklathatta szexuálisan a takarítónőt az MSZP-s lelkész-politikus

Szexuálisan zaklathatta, egy alkalommal pedig fojtogathatta is a 30 év körüli takarítónőt a békásmegyeri evangélikus Szeretetházban Donáth László evangélikus lelkész, az MSZP volt parlamenti képviselője. A Ripost információi szerint a takarítónő feljelentést tett, a súlyos ügyben eljárás indult Donáth László ellen.
  • Szerző: Ripost

- Egy hónapja betegszabadságon van, nem akar beszélni senkivel

– mondta az egyik közeli ismerőse a %%-nak a 30 év körüli takarítónőről, aki feljelentést tett Donáth László ellen.

– Nagyon megviselte az egész. Sokat beszélgettünk az egészről, már két éve megy ez a cirkusz. Senki nem mert lépni, mert nagyhatalmú emberről van szó, ő hozta létre ezt a szeretetházat! Itt idős emberekre vigyáznak, csaknem százra. Úgy hallottam, többeket is zaklatott, főleg a nővéreket, de a fiatalabb takarítókat is. Egy portásnő állítólag azért mondott fel, mert megfogdosta a melleit – tette hozzá az asszony.

- Folyamatosan izultálta, azóta, hogy két éve munkába állt ott. Rendszeresen odament hozzá félreeső helyeken, az emeleti folyosókon, átölelte, simogatta a fenekét, néha a mellét, egyszer még a nemi szervét is megfogta és szexuális ajánlatokat tett neki! Szegény barátnőm mindig elrohant ilyenkor, egy idő után már szabályosan kerülte azt az embert, ha meghallotta a hangját, elment a közelből! Most azért akadt ki, és tett feljelentést, mert már két kézzel meg is fojtogatta, mert szerinte rossz helyen hagyta a takarítókocsit…

A %% információi szerint maga az intézmény vezetője beszélte rá végül a feljelentésre a takarítónőt. Megkerestük a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház vezetőjét, de nem akarta kommentálni az esetet. Donáth László lapzártánkig nem reagált a megkeresésünkre.

A megkereste a rendőrséget az ügyben, és közölték: „az Ön által megjelölt ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés alapján rendelt el nyomozást szexuális kényszerítés miatt, melyben válaszadásunkig gyanúsítotti kihallgatás nem történt. A folyamatban lévő nyomozásról további információt nem kívánunk adni.”

MSZP-s képviselő, a momentumos Donáth Anna apja

Donáth László befolyásos baloldali politikus, evangélikus lelkész és publicista. 1994-2010 között az MSZP színeiben parlamenti képviselő is volt. 1988 óta lelkész Budán, a csillaghegyi gyülekezetben, ő a 10 éve létrehozott Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház alapítója. Lánya Donáth Anna, aki a Momentum színeiben európai parlamenti mandátumot nyert idén tavasszal.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?