INSIDER

Kész csoda, így élte túl a babonás utas a lőrinci buszbalesetet

Sírva idézte fel a lőrinci baleset pillanatait a buszon ülő édesanya. Még mindig halálfélelme van, buszra pedig soha többé nem száll fel Kotrócz Rafaella, aki azon a buszon ült, amely múlt pénteken Lőrinciben egy fának csapódott.
  • Szerző: Ripost

Az édesanya, Kotrócz Rafaella drámai beszámolójából kiderül, hogy pár centivel a feje előtt állt meg a fa, ha a busz picit még csúszik, ő ma már nem élne. A balesetet feltehetőleg a sofőr hirtelen rosszulléte okozta, a jármű fékezés nélkül csapódott a fába, csoda, hogy mindenki túlélte a balesetet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Komka Péter

„Régi babona nálam, hogy jó lesz a napom, ha elöl ülök, nem a sofőr mögött” – kezdte mesélni a Blikknek megrázó történetét a többgyerekes édesanya, hogy miért ült az első ülésre. Egyszer csak hangos hörgésre kapta fel a fejét.

Fotó: MTI/Komka Péter

„Megijedtem, rémisztő volt az a hang, pláne, hogy a sofőrtől érkezett. Láttam, hogy rosszul van, majd hirtelen elkapta a kormányt és átmentünk a menetirány szerinti másik oldalra. Egyáltalán nem fékezett, egyre csak gyorsultunk. Éreztem, hogy nagy a baj, innentől ösztönösen cselekedtem. Bebújtam az ülés alá és imádkoztam, hogy ne haljak meg. Minden a pillanat törtrésze alatt történt, a következő, amire emlékszem, egy hatalmas csattanás, ahogy a busz nekicsapódott a fának. Felnéztem és akkor láttam, hogy pár centire állt meg tőlem. Ennyin múlott az életem. Valahogy nagy nehezen kikászálódtam és megpróbáltam segíteni az utastársaimon, akik mind előrerepültek. Amíg élek, a fülemben lesz, ahogy jajveszékeltek, segítségért könyörögtek” – idézte fel a drámai pillanatokat Rafaella. Két autós azonnal megállt, ők feszítették fel a busz ajtaját. Közben valaki értesítette a mentőket, akik pillanatok alatt a helyszínen voltak.

Fotó: MTI/Komka Péter

„Amíg nem jött a segítség, én próbáltam a vérző utasokat az ülések alól felállítani. A sofőr ekkor már valamelyest magánál volt, mozgatta a kezét és a fejét. Aztán a mentők mindenkit elláttak, legtöbbünk kórházba került. Van, akit operálni kell, van, akinek a fogai törtek ki. Én aránylag jól megúsztam, de aludni egyáltalán nem tudok” – sírta el magát az édesanya.

A lap információi szerint a sofőr már jobban van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?