INSIDER

Késsel szurkálta meg a taxisofőrt egy budapesti férfi, ezt a büntetést szabták ki rá

Az elkövető elvitte a taxis húszezer forintját vérző áldozatát pedig hátrahagyta a kocsiban.
  • Szerző: Ripost

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így élete végéig fegyházban marad az a férfi, aki késsel egy taxisofőrre támadt 2018 tavaszán Budapesten – tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője pénteken az MTI-t.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Medveczky Gábor felidézte: a Fővárosi Főügyészség 2019 februárjában emelt vádat az elkövetéskor 32 éves férfi ellen, aki 2018 májusában a XX. kerületben, fuvar közben összeszurkált egy taxisofőrt, hogy elvegye az értékeit. A sofőrt szerencsére nem érte halálos szúrás. Az elkövető elvitte a taxis húszezer forintját és a vérző áldozatot kocsijában hátrahagyva menekült el. A támadó korábban egy másik taxist is kirabolt.

A Fővárosi Törvényszék 2020 februárjában a vádlottat nyereségvágyból, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek és első fokon tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A fellebbviteli főügyész közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla november 11-én az elsőfokú határozatot helybenhagyta, így jogerős, hogy az erőszakos, többszörös visszaeső férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

És ezeket olvastad már?