INSIDER

„Képtelen vagyok felfogni, hogy Ibolya nincs többé” – rajongásig szerette kisunokáit a vonatbalesetben meghalt nő

A 66 éves takarítónőt elgázolta a vonat. Fia sokkot kapott, amikor közölték vele édesanyja halálhírét.
  • Szerző: Ripost

Hétfő dél óta képtelen felocsúdni a gyászból a Komárom-Esztergom megyei apró település lakossága. Borzalmas balesetben veszítették el kedves falubelijüket: Sz. Ibolyát a Budapest felől érkező, Szárligeten átrobogó gyorsvonat halálra gázolta.

Fotó: Deltahírek

Az asszony a MÁV külsős takarítócégénél dolgozott, épp munka közben érte a tragédia.

„Képtelen vagyok felfogni, hogy Ibolya nincs többé. Ő volt a legvidámabb nő, akit valaha ismertem. Kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy a halála előtt nem sokkal még beszéltem vele. A vonathoz jöttem hétfő reggel, amikor a peronoknál összefutottunk. Mondtam neki: szörnyű, hogy a hajléktalanok, akik itt csöveznek, mindent összepiszkítanak. Sajnálkozott ezen ő is, panaszolta, hogy ezek az emberek mennyi pluszmunkát csinálnak. Aztán picit beszéltünk a két gyerekéről és az unokáiról, majd mosolyogva elváltunk egymástól. Amikor délután jöttem haza és leszálltam a vonatról, tudtam meg, hogy mi történt vele. Nem akartam elhinni, hogy többé nem látom, talán én beszéltem vele utoljára” – temette arcát a két tenyerébe Pogány János.

Ibolya szeretett volna valamit feltakarítani a síneknél, ezért a személyzeti kapun keresztül a peronokhoz ment. Az nem világos, hogyan nem vette észre a vonatot, és ott dolgozóként miért kockáztatta az életét némi szemétért a vasúti síneknél, ahová neki is tilos volt mennie.

Az asszony hosszú ideje a fiával kettesben lakott Szárligeten egy szépen karbantartott házban.

Imádta az életet, komoly betegség nem gyötörte, a két kisunokáját pedig rajongásig szerette. Még évtizedekkel ezelőtt a férjével együtt kerültek Kabáról Szárligetre, mert az ura a közeli bányában kapott munkát. Aztán elváltak, de Ibolya addigra úgy megszerette Szárligetet, hogy itt maradt a gyerekekkel. Sokáig a vendéglátásban dolgozott, majd újságkihordással kereste a kenyerét. A vasúthoz azért ment el pár hónapja takarítani, mert nagyon kevés volt a nyugdíja. A tragédia napján még kora reggel találkoztam vele, éppen munkába ment. Vidáman mesélte, hogy nagyon szereti, amit csinál. Nagyon sajnálom, ami vele történt. A fia sokkot kapott, amikor értesítették az édesanyja haláláról. Aztán érte jött a lánytestvére, aki magával vitte Tatabányára” – mesélte a Blikknek Ibolya közvetlen szomszédja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?