INSIDER

Fontos figyelmeztetést posztolt Kemenesi Gábor a jelenlegi járványgörbe kapcsán

Munka, kocsma, szabadság, élet egy mondatban – a virológus nagyon odatette.
  • Szerző: Ripost

Munka, kocsma, szabadság, élet egy mondatban – erős figyelmeztetés érkezett Kemenesi Gábortól a járványgörbe kapcsán. A virológus mindig is nyíltan és közérthetően beszél a koronavírusról, a járványhelyzetről, a védekezésről és a veszélyekről, beleértve a hamis biztonságérzeten alapul veszélyekről is, amiket a hőbörgők csoportjai sokszor figyelmen kívül hagynak. A szakember Facebook oldalán közzétett friss posztjában nem csak felteszi, de meg is válaszolja a döntő kérdést: mit tehetünk most?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

figyelmeztetés Kemenesi

Kemenesi Gábor virológus

„(...) Akármit mutat a járványgörbe jelenleg, még ne érezzük, hogy túl vagyunk rajta és mindent újra szabad – nagyon könnyű az elért eredményeket erodálni. Rendkívüli odafigyelés kell most mindenkitől, kerüljük a tömeget és csináljuk, amit megtanultunk az elmúlt egy évben (maszk, távolság stb.), a vakcinát pedig mielőbb vegyük fel – én is szeretném, hogy az idei év a kilábalás éve legyen, de ehhez nagyon megfontoltan kell viselkednünk. Ismétlem önmagam: a munkát, a kocsmákat és a szabadságot, amihez hozzászoktunk, visszakaphatjuk, de az életet nem lehet visszahozni.”

– olvasható a figyelmeztetés Kemenesi Gábortól.

Így lehet Covid elleni védőoltásra regisztrálni

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb 1,5 millióval nőtt és már a 4 milliót is meghaladja a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki közülük még nem tette meg, az mielőbb regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon!

Azok a regisztráltak pedig, akik még oltásra várnak, leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk milyen státuszban van. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő egy internetes felületet nyitott erre a célra. Részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/itt-ellenorizheti-hogy-nyilvantartjak-e-ont-oltandokent

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?