INSIDER

Karácsony életveszélyes újítása: biciklisáv a körforgalomban! – Mi lesz itt még?! Videó

A budapestiek egyelőre nem értik Karácsony újabb, abszurd ötletét. A főpolgármester ezúttal az ikonikus virágágyás helyén csinált kerékpársávot, nem éppen biztonságosat!
  • Szerző: Ripost

Miután hetekig nézhették a budapestiek, ahogy a Lánchídon ásítoznak a munkások, Karácsony Gergely a héten leaszfaltoztatta a Clark Ádám tér ikonikus virágágyását, majd megtörtént az elképzelhetetlen: biciklisáv került a körforgalomba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A jelenleg látottak szerint a kerékpárosok a Fő utcából érkeznének meg a „virágágyásba”, az ő sávjuk a belső körbe került, ahol kerékpáros és autós együtt haladhat majd. „Eddig is elvoltam kerékpársávok nélkül” – mondta a nak egy kerékpáros.

Ahogy Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára fogalmazott, Karácsony „ötletszerűen” locsolja a sárga festéket a fővárosban, ami nemcsak dugókat okoz, hanem veszélyes is. A főváros legújabb, Clark Ádám téri kerékpársávja is éppen ilyen: baleset- és életveszélyes. Karácsony, bár azzal indokolta a virágágyás leaszfaltozását, hogy „átmenetileg bevonják a területet a forgalomba, hogy enyhítsék az autósok kellemetlenségeit”, ennek éppen az ellenkezőjét csinálja: beereszti a bicikliseket egy olyan helyen az autósok közé, ahol eleve torlódásokra lehet majd számítani, közvetlenül a kerékpársáv mellett munkagépek fognak dolgozni, és nekik abszolút az autósok között kell majd tekerniük, egy számukra ismeretlen útvonalon, hiszen eddig nem létezett ez a kerékpársáv.

Biciklisáv a körforgalomban

Biciklisáv a körforgalomban Fotó: Keller Mátyás

Egy, a Clark Ádám tér felett lakó pár a -nak elmondta, hogy ők a lakásukból éppen rálátnak az egykori virágágyásra. Természetesen az is hiányzik nekik, de lapunknak azt is elmondták hogy a fentről látottak alapján életveszélyes az újonnan kialakított kerékpársáv.

Karácsony újítása, az ikonikus virágágyás leaszfaltozása és a biciklisáv a körforgalomban egyelőre kiverte a budapestieknél a biztosítékot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?