INSIDER

Karácsony eldózeroltatta a Lánchídnál lévő ikonikus virágágyást

Több olvasó felháborodottan jelezte a Ripostnak: lebetonozták a Clark Ádám tér közepén lévő virágágyást! Nem értik, hogyan történhet ez meg egy olyan városvezető alatt, aki a környezetvédelmet tűzte a zászlajára.
  • Szerző: Ripost

Lebetonozták az ikonikus virágágyást a Clark Ádám téren, telefonáltak olvasóink ma reggel felháborodva.

- Ez még az átkosban sem fordult elő! – mondta H. Dóra telefonon. – Nem is mert volna akkor senki hozzányúlni, mert középen vörös csillag volt a virágokból formázva. Nem azt sírom vissza, amikor a rendszerváltás után megszüntették a vörös csillagot és árvácskák, tulipánok meg nefelejcsek kerültek oda, boldogok voltunk, mert a letűnt rendszer egyik jelképe szűnt meg. Ez a virágágyás üde színfolt volt a város betonrengetegében, és most ez is megszűnt. Miért kellett lebetonozni? – háborodott fel.

Korábban üde színfolt volt a virágágyás, mosolyt csalt az erre autózók arcára. MTI/Juhász Gábor

K, Szilvia egy kedves emlékét is megosztotta a -tal, amikor azt kérdezte tőlünk: miért betonozták le a Clark Ádám téri virágágyást.

- Amikor férjhez mentem, errefelé haladtunk el az esküvői konvojjal – emlékezett. – Akkor vörös tulipánok és kék nefelejcsek voltak beültetve, egy ágyás fehér virág is volt. Ez nekem nagyon kedves emlék, valahányszor erre járok, jólesően felidéztem. Ma reggel erre autózva pedig azt láttam, hogy megszüntették az egészet! Hogy tehették ezt? – kérdezte.

A megtudta: a Lánchíd felújítása miatt betonozták le a teret, hogy erre tereljék a forgalmat, állítólag ideiglenesen. Erről azonban semmiféle hivatalos közlés nem volt, Budapest lakóit váratlanul érte az ikonikussá vált, több évtizede ott lévő virágágyás ledózerolása. Így néz ki most a helyszín:

A budapestiek nem értik, miért kellett tönkretenni a kedves színfoltot, nekik senki nem szólt, mi készül itt Fotó: MTI

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?