INSIDER

Kamu szexvideóval zsarolta barátnőjét, de egy másikat is átejtett

A férfi két nőt is átvert, hogy pénzt szerezzen tőlük. A bíróságon kellett felelnie tetteiért.
  • Szerző: Ripost

Az egyik sértett 2018 végén egy társkereső oldalon ismerkedett meg a férfival, akivel szexuális kapcsolatot létesített.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi idén február 6-án Viber alkalmazáson keresztül közölte vele, hogy ha nem utal neki pénzt, akkor beszámol a nő férjének és gyermekének a korábbi kapcsolatról. Valótlanul azt állította, hogy az aktusról videót készített és ezt is átküldi a férjének. A nő a többrendbeli fenyegetés hatására összesen 200 ezer forintot utalt át a vádlottnak, mielőtt feljelentést tett ellene.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A férfi 2019 decemberében tagja volt egy székesfehérvári albérletekkel foglalkozó Facebook-csoportnak, ahol másik sértettje keresett albérletet. Közvetítőként egy nem létező, de állítása szerint egy barátja tulajdonában lévő kiadó lakást ajánlott neki, amiről az internetről letöltött képeket küldött; 160 ezer forintot kért az albérlet április 15-ig történő fenntartásáért.

A nő az összeget sokallta, végül 20 ezer forintot utalt a vádlottnak. A lakás megtekintése rendre meghiúsult, a vádlott újabb összegeket kért például kaució címén. A nő egy 40 ezer forintos tételt még elutalt, de bizalmatlanná vált, és végül azt követően jelentette fel a férfit, hogy az a kérése ellenére nem adta vissza az addig elutalt összegeket.

Nem jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték a férfit – közölte a Tatabányai Járási Ügyészség. A zsarolás bűntette és csalás vétsége miatt előállított férfi ügyében a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?