INSIDER

Közel félmillióért bérelhet magának lakást a parizerrel pózoló Jakab Péter

A magát puritánnak beállító Jakab Péter havonta legalább 2,4 millió forintot visz haza. Ennek ellenére mindenkivel próbálja elhitetni, hogy átlagember.
  • Szerző: Ripost

A magát puritánnak beállító Jakab Péter havonta legalább 2,4 millió forintot visz haza, saját sofőrrel jár, 847 ezer forintért bérelhet irodát és közel félmillió forintért ingatlant. Ennek ellenére a Jobbik elnöke mindenkivel próbálja elhitetni, hogy átlagember.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kiflimorzsákkal próbálja eltakarni hatalmas vagyonát

Jakab Péter félmillió forintért bérelhet lakást

Jakab Péter
Fotó: MTI/MÓNUS MÁRTON

Jakab Péter az elmúlt hetekben komoly arculatváltáson ment át. Folyamatosan próbálja elhitetni követőivel, hogy ő valójában átlagember, egy a nép soraiból. Ennek érdekében többek között olyan bejegyzéseket oszt meg közösségi oldalán, ahol parizerrel és száraz kiflivel pózol, vagy éppen Kádár Jánost utánozva paprikás krumplit eszik – írja az Origo.

A baloldali politikus stratégiájában nincs semmi meglepő, a kommunista propaganda előszeretettel mutatta be a párt fontos embereit puritánokként és ehhez a módszerhez nyúl Jakab is.

Az, hogy mennyire abszurd Jakab Péter mostani szerepjátéka, leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere mindennap látványosan kerékpárral érkezett munkába, majd kiderült, hogy egy sofőr szállítja, és csak akkor vált két kerékre, amikor megérkezik a propagandafotós és a baráti médiastáb.

Jakab többmilliós autóval és saját sofőrrel jár, 847 ezer forintot költhet irodabérlésre az adófizetők pénzéből, és közel félmillió forintért bérelhet magának lakást. A sofőrt a párt pénzéből finanszírozza, de saját maga is megtehetné ezt jelentős, 2,4 millió forintos fizetéséből anélkül, hogy emiatt le kellene mondania a párizsiról. Az autót, pontosabban egy Škoda Octaviát a Jobbik elnöke a Porsche Hungária Kft.-től lízingeli.

Erre pedig akkor derült fény, amikor a napokban Jakab nyíltan náci sofőrje összetörte a kocsit.

Korábban arról is irt a portál, hogy milyen fényűző irodát lehet bérelni 847 ezer forintért például Budapest legelitebb környékén, a Rózsadombon vagy éppen a Vár lábánál, a Krisztina téri templom szomszédságában.

Közel félmillió forintos ingatlant bérelhet a Jobbik elnöke

A havi 500 ezer forint az albérletpiacon óriási összegnek számít, Jakab Péter viszont havonta közel ennyit fizethet lakhatásért, hiszen az őt megillető juttatások alapján 426 ezer forintot költhet havonta budapesti hivatali lakás használatára, magyarul: ennyiért bérelhet ingatlant.

Ilyen árkategóriában az első kerületben, a Halászbástya közelében 130 négyzetméteres, 3 szobás lakást lehet kivenni a Donáti utcában, kilátással a parlamentre. Szintén az első kerületi Döbrentei utcában 450 ezer forintért kínálnak egy valóban impozáns, 84 négyzetméteres háromszobás lakást, amely a leírás szerint 1891-ben Hauszmann Alajos tervei alapján épült és ebben a házban élt Hauszmann édesanyja is, emellett pedig műemlék védelem alatt álló épületről van szó.

Gyönyörű ingatlant bérelhetett ennyi pénzből Jakab a vár lábánál, a Hunyadi János utcában, ahol egy teljesen felújított háromszobás, 85 négyzetméteres luxuslakást hirdetnek. A hirdetés szerint az ingatlan frekventált helyen található, egy karnyújtásnyira mindentől, összesen 426 ezer forintot kell fizetni a leendő albérlőnek havonta.

A 12. kerületben 450 ezer forintért hirdetnek a Kikelet utcában egy 139 négyzetméteres, 4 szobás házat, ahonnan természetesen remek kilátás nyílik a városra is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?