Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.03.04.

Jakab Péter havi 850 ezer forintért válogathat az irodák közül

Parizeres kifli, Piros Arany, paprikás krumpli és műbőrdzseki – Jakab Péter tudatosan rájátszik „a nép egyszerű gyermeke” imidzsre. Csakhogy eléggé sántít a dolog, hiszen a Jobbik vezetője közel két és félmillió forintos fizetésével az egyik legjobban fizetett parlamenti képviselő. És ezzel még közel sincs vége a sornak: a baloldali politikus havonta 850 ezer forintért bérelhet magának irodát.

Az elmúlt hetekben Jakab Péter több olyan posztot is közzétett, amellyel puritán, végtelenül egyszerű, már-már a mélyszegénység szintjén lévő életmódját próbálta meg demonstrálni. Tescós parizer, Piros Arany, száraz kifli – volt itt minden, még a paprikás krumpli is előkerült.

Csakhogy az összkép nagyjából annyira hihető, minthogy a pár éve még a véres rendőrterrort levezénylő Gyurcsány Ferenc a demokrácia egyszemélyes megtestesítője. Nem véletlen a párhuzam: a Jobbik elnöke mindenben maximálisan kiszolgálja a bukott miniszterelnököt, még ezt az átlátszó szerepjátékot is hajlandó volt elvállalni, hogy megfeleljen neki – írja az origo.

Jakab Péter a nép egyszerű gyermekeként próbálja feltüntetni magát.

Álomösszegből bérelhet irodákat

Jakab parlamenti képviselőként bőven átlag feletti fizetést vihet haza, de emellett tisztségéből adódóan számos extra jogosultság megilleti.

Ilyen az irodabérleti keret: az Országgyűlésről szóló törvény kimondja, hogy az országos listán megválasztott képviselő havonta az alap tiszteletdíjának 70 százalékáért bérelhet irodát választókerületének székhelyén, vagy egy körzetbeli településen. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy

A JOBBIK TESCÓS PARIZERREL PÓZOLÓ ELNÖKE HAVI 850 EZER FORINTOT KÖLTHET IRODABÉRLÉSRE AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL.

Mondani sem kell, hogy ennyi pénzből kijönne azért egy-két paprikás krumpli, és még Piros Aranyra is marad pénz. A ritka álszent és átlátszó imidzsépítéssel próbálkozó Jakab idei vagyonbevallásából kiderült, hogy Ózdon és Miskolcon béreltet magának irodát az állam pénzéből. A borsodi településeken közszájon forog, hogy

A JOBBIK-ELNÖK NAGY ALAPTERÜLETŰ „KÉPVISELETEN”, KIVÁLÓ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT DOLGOZHAT.

parlament.hu

Korlátlan lehetőségek, luxusirodák

Ez így is van, hiszen a 847 560 forintos keretből bőven kijön egy luxuskategóriás iroda Budapest bármelyik részén, akár a legfrekventáltabb, belső kerületekben is.

„Kifinomult igényességgel és ízléssel, Art-deco stílusban berendezett, a legapróbb részletekig maximális figyelemmel kidolgozott közösségi iroda. Összesen 140 négyzetméteren négy külön bejáratú iroda található, amiket egy központi recepciós térből lehet megközelíteni. Az termeknek több bejárata is van, mindegyiken az eredeti nagyméretű, dupla szárnyú restaurált faajtók, külön hangszigeteléssel és dekorált üvegezéssel ellátva” – ezzel a szöveggel hirdetik a Rózsadomb alján végigfutó Bimbó úton lévő irodát, ami éppen a Jakab árkategóriájában elérhető.

ingatlan.com

Persze, ha ennyi pénz áll rendelkezésére valakinek, akkor gyakorlatilag bármelyik iroda kézzelfogható közelségbe kerül. Így ez a Vár lábánál, a Krisztina téri templom szomszédságában lévő csodálatos bérirodaház is. „Építészeti megfogalmazásánál a legérdekesebb az a kísérlet volt, amelyben a Vár lábának történeti hangulatát és egy mai modern irodaház megjelenését egy épületen belül próbálták kompromisszummentesen megfogalmazni” – olvasható az ajánlatban.

Nem olcsó mulatság az biztos, hiszen aki ki akarja bérelni, annak 837 ezer forintot kell fizetnie havonta. Arról nem is beszélve, hogy a garázshelyeket havi 130 eurós áron kínálják.

ingatlan.com

A sort a végtelenségig lehetne folytatni, hiszen a baloldali politikus irodabérléssel kapcsolatos kerete gyakorlatilag kimeríthetetlen.

Stabilan megkeres havi közel két és fél milliót

Ahogy korábban írtuk, Jakab március 1-től havonta több mint 2,4 milliót fog keresni, igaz, eddig sem panaszkodhatott a havi 2,2 millós fizetésével. A többmilliós összeggel a jobbikos politikus egyébként ott van a top képviselők között, már ami a havi apanázst illeti.

Az álomfizetés mellé sofőr is jár. Az egyelőre még nem derült ki, hogy pontosan mennyiért furikázzák a Jobbik elnökét, hiszen ez a frakció pénzéből megy. Az mindenesetre biztos, hogy a Jobbik úgymond gyurcsányosításáért felelős politikusa egy Škoda Octaviát lízingel a Porsche Hungária Kft.-től.

Ez onnan derült ki, hogy a napokban karambolozott az autójával. Nem teljesen érdektelen részlet, hogy a járművet egy nyíltan náci személy vezette. Sajtóértesülések szerint az a Hajnády Kristóf ült a volán mögött, aki nem is olyan régen visszataszító módon a győzelem jelét mutatta Auschwitzban. Azaz Jakab Péter, egy antiszemita ismerősét fizeti ki, közpénzzel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ördög Nóra és Nánási Pál bejelentette: vége

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

life.hu

20 éve mutatták be a Tróját: 20 dolog, amit biztosan nem tudtál a filmről

vg.hu

Térképen az M9-es: megépül Magyarország leghosszabb autópályája – kiválasztották, ki tervezi az új szakaszt

ripost.hu

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

magyarnemzet.hu

„A mozgalmának vége” – baloldali elemző adta meg a kegyelemdöfést Magyar Péternek

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

lakaskultura.hu

Örökké divatos tapéta: mi a különbség és melyiket fajtát válaszd?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Ez volt a Legyen Ön is milliomos legnehezebb kérdése, alig tudja rá valaki a választ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

Mindenki erre várt már: hatalmas fordulat áll be időjárásunkban

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina

INSIDER

"Gyomoridegem van, amikor arra kell mennünk" – Rettegnek a helyiek a 41-es főúttól

INSIDER

„Békéscsaba mentőállomás. Kórház?!” - 20 év telt el az ikonikus telefonbeszélgetés óta, így van most a néni