INSIDER

Itt vannak az érettségi szabályai

Április 9-én is megtartotta sajtótájékoztatóját az Operatív törzs. Megtudtuk a kormány legújabb döntéseit.
  • Szerző: Ripost

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár közölte: egész hétvégén folytatódik a köznevelésben dolgozók oltása. Több mint 100 ezer pedagógust már beoltottak, és további 100 ezer embert oltanak be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Április 19-én nyitnak újra az iskolák és az óvodák. A középiskolákban az érettségi vizsgákra való tekintettel május 10-én indul újra a jelenléti oktatás. Idén is csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek.

Budapest, 2020. április 9.
A kormany.hu által közreadott képen Maruzsa Zoltán, az Emberi Erõforrások Minisztériuma köznevelésért felelõs államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. április 9-én. Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg az oktatási akciócsoport javaslata szerint – mondta az államtitkár.
MTI/kormany.hu

Részletekbe menően elmondta, szóbeli vizsga nélkül az írásbeli is érvényes lesz, ám érettségin 12-25 százalékos teljesítmény esetén tehető szóbeli. Idén sem kötelező az érettségi, tavaly az érettségizők 2 százaléka nem vizsgázott. Azonban Maruzsa Zoltán mindenkit arra biztat, hogy ne hagyja ki.

A vizsgák során minden egészségvédelmi intézkedést be kell tartani, így csak 10 fő lehet egy teremben. Azok a pedagógusok, akiknek az érettségi idején lenne a második oltásuk, azoknak hétvégén lesz oltás.

Kiss Róbert rendőralezredes közölte, az elmúlt 24 órában 615-en nem viseltek maszkot. 173-an szegték meg a kijárási tilalmat.

Galgóczi Ágnes NNK-főosztályvezető a már ismert járványügyi adatokkal kezdett. Kiemelte: Magyarország az uniós ranglistán a második helyen van az átoltottságot tekintve.

Mint arról már csütörtökön Dr. Müller Cecília beszámolt, jövő héttől már hatféle vakcina áll a rendelkezésre a magyar lakosság számára.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy akit egyszer beoltottak, a második oltására is menjen el, hiszen csak azután alakul ki a teljes védelem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?