INSIDER

Itt vannak a legújabb információk a hamarosan patikákban is kapható, koronavírus elleni gyógyszerről

Már a háziorvosok is felírhatják az eddig csak kórházakban használt Favipiravir nevű gyógyszert. A Ripost most megtudta, mennyire hatásos!
  • Szerző: Ripost

Hamarosan a patikákban is kapható lesz az eddig csak kórházakban használt, koronavírus elleni gyógyszer, a favipiravir. Müller Cecília tiszti főorvos a pénteki operatív törzs sajtótájékoztatón jelentette be a hírt, hogy a favipiravir hatóanyagú készítményt már a járóbeteg-ellátásban is használhatják az orvosok, amitől azt várják, hogy a gyógyszert a fertőzés korai szakaszában alkalmazva nem alakul ki súlyos szövődmény, és kevesebben kerülnek kórházba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Új információk a koronavírus-elleni gyógyszerről

Mumbai, 2020. június 23.
Eladó mutatja a Glenmark gyógyszergyártó cég Favipiravir nevû készítményét egy mumbai gyógyszertárban 2020. június 23-án. Az indiai gyógyszerfelügyelet által engedélyezett Favipiravirt az enyhe vagy közepes tünetek enyhítésére kezelésére ajánlják koronavírusos betegeknél.
MTI/EPA/Divjakant Szolanki

Az APPILI nevű kanadai cég egy külön vizsgálatot indított pont arról, hogy a favipiravir összetevő mennyire hatásos a koronavírus ellen.

A vizsgálat folyamán pedig eddig arra jutottak, hogy a súlyos, kórházi kezelést igénylő betegeknél sajnos kevésbé hatékony ez a szer, ám a középsúlyos, enyhe tünetekkel rendelkezők esetében viszont bevált, csökkentette a tüneteket és kevesebben kerültek kórházba azok közül, akiknél alkalmazták.

Ezzel egy teljesen új irány nyílik az otthonukban lábadozók kezelésében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?