Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.13.

Interjút adott a YouTube-sztár, Ausztrál Tom: Magyarország menő hely!

Megtanulta a nyelvünket, nagykanállal falja és terjeszti a magyar kultúrát az ausztrál férfi, aki interjút adott a Ripost7-nek.

Ausztrál Tom! Ezen a néven lett híres youtuber Magyarországon az ausztrál származású Tom Champion. A 34 éves fiatalember beleszeretett a magyar nyelvbe és többé-kevésbé meg is tanulta. Nincsenek magyar felmenői és rokonai, mégis nagykanállal falja a kultúránkat. Egyedülálló humora nemcsak a videóiban nyilvánul meg, hanem a Ripost7-nek magyar nyelven adott válaszaiban is…

Fotó: Ausztrál Tom

Ripost7: Mikor találkoztál először a magyar nyelvvel?

Ausztrál Tom: Az egyetemi éveim alatt egy Bondi Beachhez közeli nyelviskolában dolgoztam. Volt szerencsém megismerni sok menő magyart, és mindig felfigyeltem arra, amikor egymás között anyanyelven beszéltek. Később, amikor Párizsban voltam cserediák, volt lehetőségem, hogy elutazzak Magyarországra is. Annak ellenére, hogy mindenki azt mondta, hogy a magyar az egyik legnehezebb nyelv, megpróbáltam magyarul sajtos pogácsát rendelni. Mondjuk, összekevertem a „két” és a „hét” szavakat, de sokan értékelték az erőfeszítéseimet, és ez elég motiváció volt arra, hogy folytassam a tanulást.

Ripost7: Miért döntöttél úgy, hogy megtanulod a nyelvünket?

A. T.: Szerelemből. Az idegen nyelvek, a lenyűgöző kultúrák és egy különleges magyar iránti szerelmem miatt. Azóta ez az érdeklődés olyan, mint egy elszabadult vonat. Plusz mindig van lehetőség olyan kreativitásra magyarul, ami az angolban nem létezik, és ez nagyon vonzó a nyelvetekben.

Ripost7: Mit lehet tudni arról a különleges magyar iránti szerelemről?

A. T.: Annyit árulhatok el, hogy Sidney-ben beleszerettem egy magyarba, akit aztán követtem az egész világon. A többi legyen a mi titkunk…

Ripost7: Mely szavakat volt a legnehezebb megtanulni?

A. T.: A híresebb szavakat, mint például a cipőfűző és megszentségtel-etc.-etc. sima liba volt megtanulni! De a sunyi merénylő szavak, azok bosszantanak. Mindig összekeverem az „a” és az „o” betűket és a kettős mássalhangzók hangsúlyát is sokszor elrontom, ilyen például az „ajánlottátok” vagy az „osztottatok”. Ezek miatt tudok stresszelni.

Ripost7: Mennyi ideig tartott, amíg folyékonyan megtanultál beszélni magyarul?

A. T.: Én biztosan nem beszélek folyékonyan… egyelőre! Elég intenzíven tanultam kb. 3 évet, aztán csak lassú tűzön még 8 évet, mert közben elkezdtem dolgozni egy minden energiámat felemésztő állásban. Aztán jött a pandémia, kevesebbet kellett utaznom, lehetett otthonról dolgozni. Így újra elkezdtem komolyabban magyarul tanulni az utóbbi 12 hónapban.

Ripost7: Van valaki, akivel tudod gyakorolni a magyar nyelvet, vagy csak a videóidban használod?

A. T.: Vannak közeli magyarok az életemben, de manapság legtöbbször a videóim kapcsán gyakorlom. Ez azt is jelenti, hogy amikor elolvasom a kommenteket és az üzeneteket, amiket nekem küldenek, mindenkinek ausztrál akcentusa van a fejemben (természetesen mindannyiatok nagyon sármosan hangzik).

Ripost7: Honnan veszed a videóidhoz az ötleteket? Rengeteg szófordulatot, nyelvtörőt, szlenget használsz. Honnan meríted ezeket?

A. T.: Rajongok az idegen nyelvekért, a kultúráért és figyelek minden kifejezésre, videóajánlásra vagy a szlengekre, amikbe botlok vagy amiket küldenek nekem. A memorizálásukon kívül megpróbálom megérteni az eredetüket, vagy hogy miért reagálnak rá úgy, ahogy. Szerintem így sokkal mélyebb lesz a tudás. Plusz egy magyar szójáték már zsigerből érdekes. Elég nehéz mosolygás nélkül azt hallani valakiről, hogy „jó húsban van”.

Fotó: youtube

Ripost7: A korábban említett alkalmon kívül többször is jártál már hazánkban?

A. T.: Igen, Budapesten dolgoztam 8 hónapot egy multinacionális cégnél. Sikerült eljutnom néhány menő helyre, mint Sopron, Szeged és Eger. De szerintem Hollókő az egyik legkülönlegesebb hely a földön! Még nem voltam Hódmezővásárhelyen, de ez a kedvenc városnevem.

Ripost7: Ha egy barátodat elhoznád Magyarországra, mi lenne az, amit biztosan megmutatnál neki?

A. T.: Budapest és a Duna éjszaka teljesen elbűvölő, ha csak rágondolok, elérzékenyülök. Aztán néhány hagyományos múzeum, műemlék és templom egyvelege pár eklektikus dologgal, mint a romkocsmák, elhagyatott házakban berendezett szabadulószobák, bájos faluk, mint Szentendre, lángosozás, és a gánti bauxitbánya is sorra kerülne, hogy ne hiányozzon nekik az ausztrál vörös sivatag.

Ripost7: Mik a hosszú távú terveid a YouTube-csatornáddal? Jelenleg 16,6 ezer feliratkozód van. Mennyit szeretnél elérni?

A. T.: Azta! Az kb. Mezőkövesd lakossága. Ha eléri Gyömrő lakosságát, akkor boldog leszek. Gyönyörű Gyömrő. De egyébként ezt hobbiként csinálom, ezért ha folytatom a videókészítést, és ez az embereknek itt-ott mosolyt csal az arcára, akkor már örülök.

Fotó: Ausztrál Tom

Ripost7: Van olyasmi, ami szerinted Magyarországon jobban működik, vagy csak egyszerűen jobb, mint a hazádban?

A. T.: Ausztrália nagyon nagy és gyéren lakott, ami sokszor megnehezíti a belföldi turizmust, de főleg azoknak okoz nehézséget, akik elszigetelt vagy távol eső közösségekben élnek.

Ripost7: Szoktál olvasni magyar verseket, könyveket? Ki a kedvenc költőd, íród? Külföldi szemmel mennyire nehéz egy vers értelmezése?

A. T.: Természetesen! Legutoljára Arany Jánost és Szabó Magdát. Szerintem a verseket könnyebb megérteni, mint például a híreket, filmdialógusokat vagy a prózát, mert a versek nagyon tömörek, megkülönböztetett szavakat és egyszerű nyelvtant használnak, és legtöbbször egy képet alkotnak. Ezt hasonlítsd össze hírekkel vagy címlapokkal! A minap az volt a címlapon, hogy „20 forint a marhaperkelt, beoltották Mama Merkelt”. Összehasonlítva ez egy komoly záróvizsgatétel.

Ripost7: Van olyan magyar ember, akit ismernek Ausztráliában?

A. T.: Igen, sokan ismerik Karikó Katalint, Palvin Barbarát, Orbán Viktort, Mariska Hargitayt és Liszt Ferencet. Azta, ez egy érdekes grillparti lenne!

Ripost7: Ha egy baráti társaságban megemlíted a mi kis hazánkat, Magyarországot, akkor tudják az emberek, hogy hol van?

A. T.: Természetesen! Például Budapest hírnevéhez tartozik, hogy egy menő, hipszter hely és az emberek kérkednek azzal, ha meglátogatták. Ha valaki nem tudja, hogy hol van Magyarország, akkor az őszintén, egy picit fura.

Ripost7: Ausztráliában mi az a tipikus dolog, amivel azonosítják Magyarországot?

A. T.: Valószínűleg a Goulashsal, a paprikával, a rézf%$@ú bagollyal és Budapesttel… Az egyik ezek közül nem igaz.

Ripost7: Ha lesznek gyermekeid, akkor tervezed, hogy őket is megtanítod magyarul?

A. T.: Igen, ha ez észszerű lesz. Az első szavuk biztosan az lesz, hogy „gyöngytyúk”.

Ausztrál Tom Névjegye

• Név: Tom Champion • Lakhely: Sydney • Kor: 34 év • Foglalkozás: vezetői tanácsadó • Beszélt nyelvek: angol (anyanyelv), francia (jól), magyar (összevissza) • Tom 3 kedvenc szava ezen a héten: sertepertél, kulipintyó, hokedli • Kedvenc magyar étel: paprikás csirke nokedlivel

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ördög Nóra és Nánási Pál bejelentette: vége

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

metropol.hu

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

ripost.hu

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

hirtv.hu

Szabó Bálint kísérte az ATV-be Magyar Pétert

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Kis kék manó” - megmutatta édes kisfiát Szinetár Dóra

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Több milliót nyert a lottón egy férfi: ki nem találnád, mit kezdett vele

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik

INSIDER

"Senkinek sem kívánom ezt a fájdalmat" – horrorbaleset helyszínén történt újabb tragédia Csótnál

INSIDER

Mindenki erre várt már: hatalmas fordulat áll be időjárásunkban

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina