INSIDER

Ilyen biztonsági intézkedésekkel nyit a pesti állatkert szerdán

Elővigyázatosságból a beltéri bemutatóhelyek még nem lesznek látogathatók.
  • Szerző: Ripost

66 nap után szerdától újra kinyitja kapuit a budapesti Állatkert, mégpedig fokozott biztonsági intézkedésekkel. Indulásképpen naponta legfeljebb 2500 jegyet fognak értékesíteni, így maximalizálják a napi látogatószámot a közönség és az állatok védelmében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jegyeket csak online elővételben lehet vásárolni, a jegypénztárak egyelőre zárva lesznek a sorban állás elkerülése érdekében.

A beltéri bemutatóhelyek, állatházak egyelőre zárva maradnak

Fotó: Markovics Gábor

Nem nyit meg az Állatkert Holnemvolt Vár nevű zónájának teljes területe sem, mert az itt lévő bemutatóhelyek, köztük például az állatsimogató is, olyan jellegűek, ahol indokolt a fokozott elővigyázatosság.

Fotó: Markovics Gábor

Egyelőre elmaradnak a látványetetések, állattréningek, és más, adott időpontra meghirdetett olyan közönségprogramok, ahol egy időben sokan gyűlnének össze.

Fotó: Markovics Gábor

De a látnivaló így is rengeteg, hiszen a jó idő miatt a legtöbb olyan állat, amelynek kültéri és beltéri férőhelye is van, már a külső kifutóban tartózkodik. Így a zárva tartás időszaka alatt született sok új kisállatot is megcsodálhatják végre a látogatók.

Fotó: Markovics Gábor

Az Állatkert területén működő vendéglátóhelyek a másutt is érvényes szabályok szerint működnek majd, viszont a főbejáratnál a csomagmegőrzés átmenetileg szünetel, szintén higiéniai okokból.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?