INSIDER

Így védi utasait a koronavírustól a Volánbusz – fotók

Egy hét alatt 6 ezer utast ellenőrzött a Volánbusz. Mindent megtesznek a biztonságos utazásért.
  • Szerző: Ripost

A Volánbusz igyekszik mindent megtenni, hogy utasai és munkatársai a lehető legnagyobb biztonságban legyenek autóbuszjáratain és állomásain.

Október első hetében több mint 490 járatot és 5930 utast ellenőriztek, amelynek során 297 utast és 30 autóbusz-vezetőt kellett figyelmeztetniük a szájmaszk hiánya vagy szabálytalan viselése miatt.

Az autóbusz-vezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat
Fotó: VOLÁNBUSZ Zrt.

A járvány első hulláma óta a társaság folyamatosan fertőtleníti autóbuszait, létesítményeit, és ellátja munkatársait a szükséges védő- és fertőtlenítőeszközökkel. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból különböző kiszerelésekben több mint 43 ezer litert helyeztek ki munkavállalóik és utasaik számára, a szájmaszkok különböző típusaiból pedig már 398 ezernél is többet osztottak ki az alkalmazottaknak. A Volánbusz emellett 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót telepített állomásaira országszerte az utasok és a dolgozók higiénés biztonsága érdekében.

A járvány első hulláma óta a társaság folyamatosan fertőtleníti autóbuszait
Fotó: VOLÁNBUSZ Zrt.

Fontos tudni, hogy az autóbusz-vezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és e kötelezettségének egyszeri felszólításra sem tesz eleget. Sőt még 8 ezer forintos pótdíjat is fizetnie kell ha nem visel, vagy helytelenül visel maszkot.

700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót telepített állomásaira országszerte
Fotó: VOLÁNBUSZ Zrt.

 

És ezeket olvastad már?