INSIDER

Így ürült ki Budapest a kijárási tilalom első estéjén

Percek alatt tűntek el az emberek és autók az utcákról szerda este, és szinte teljesen kiürült a város. A munkába vagy éppen munkából hazafelé igyekvők, az ételszállító futárok, és a rendet betartatók maradtak csak kinn.
  • Szerző: Ripost

Szerda este kilenc órakor egy hajnali képet mutatott Budapest. A kihalt utcákon csak néhány ember igyekezett a dolgára, a tereken TEK-esek vigyáztak a rendre, az Erzsébet tér mellé pedig egy harckocsi gördült be.

Az emberek és az autók szinte pillanatok alatt tűntek el az utcákról 8 óra előtt, a város felett az uralmat jól láthatóan az ételszállító futárok vették át, velük lépten nyomon lehetett találkozni.

Az utolsó pillanatokba azért egy kis vidámság is vegyült, a Deák Ferenc téren dolgozó újsággírókat egy francia hajléktalan próbálta szórakoztatni – később aztán ő is nyomtalanul eltűnt barátjával.

Tamással munkatársunk nyolc óa után pár perccel találkozott, ő munkából igyekezett haza. „Éppen hazafelé tartok a munkából, itt dolgozom a metrófelújításon. Én egyéni vállalkozó vagyok, úgyhogy magamnak állítottam ki az igazolást. Én üdvözlöm a szigorításokat, örültem neki” – mondta.

Tamás munkából igyekezett haza

Ahogy azt a miniszterelnök szerdán el is mondta, a katonaságot és a TEK-et is bevetették Az Erzsébet térnél felfegyverkezett TEK-esek és egy harckocsi is megjelent.

A rendőrök is tették a dolguk, folyamatosan igazoltatták az utcán lévőket, hogy ellenőrizzék, jogosan tartózkodnak-e ott.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?