INSIDER

Így tesztelik a betörők a budapesti lakásokat

Őrület, mi megy Budapest egyik kerületében, ahol a lakók állandóan a lakásuk körül trükköző betörőkről panaszkodnak. Egy újabb módszer ismertetése következik.
  • Szerző: Ripost

Nem máshol folytatódik az őrületes betörőtrükk-sorozat, mint a XIII. kerületben. Írtunk már a becsapós papírgyűjtőkről, az éjszaka érkező csótányirtókról, most következzenek azok, akik csengős csalás segítségével próbálnak bejutni a lakásokba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy XIII. kerületi asszony panaszkodott rá, hogy már múlthéten is becsöngettek hozzá délután öt körül, de amikor az ajtóhoz ért, már nem volt ott senki. Egy óra múlva az egy rövidke csengetés megismétlődött, de megint csak a csengető hűlt helye fogadta a lakót.

Képünk illusztráció.
Mike Jones fotója a Pexels oldaláról

Azt hihetnénk, hogy az embert gyerekek próbálják megtréfálni, de igazából sokkal komolyabb ennél a helyzet. A hölgyhöz újfent csengettek a közelmúltban, megint egy rövidet, most azonban pont bejárati ajtaja előtt állt a XIII. kerületi asszony. Így csengetés után rögtön ki tudott nézni a kémlelőnyíláson és egy ismeretlen, izmos, sötét hajú, fehér pólós férfit látott, aki a csengetés után körbenézett gyorsan a folyosón és lesétált a lépcsőn.

Az asszony még azt is kiemelte, hogy a kaputelefonon senki nem csöngetett még ilyen esetek előtt, csak a bejárati ajtajánál. A jelenségre nem csak ő panaszkodott a Párkány utcából, többen ugyanezt élték át a Kartács utcában, a Kassák Lajos és a Népfürdő utcában is.

Eddig náluk nem valósult meg betörés, de egy férfi arról számolt be a figyelem felkeltő bejegyzés alatt, hogy náluk is ezt tették, kamera vette fel az egészet, ahogy végig csengetik a lakásokat, majd amikor senki nem nyitott ajtót, kirámolták őket.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb forralt bor
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?