INSIDER

Különös július: ezt hozza időjárás a hétvége első napjára!

Kettősségre lehet számítani az időjárás-előrejelzés alapján, napsütés és csapadék is várható az ország különböző pontjain.
címkék:
  • Szerző: ripost

Szombaton reggel a péntekihez hasonló időjárás várható. Az ország délkeleti felén még sok lesz a felhő, és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Hazánk északnyugati felén ugyanakkor gyengén vagy közepesen felhős, sőt a Kisalföldön már derűs lesz az ég, csapadék nem valószínű

A szél már sokfelé északira, északnyugatira fordul, és a Dunántúlon időnként még megélénkül. A hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok közé csökken.

időjárás

Időjárás: kétféle időre lehet számítani
Fotó: Pixabay

Szombaton napközben is megmarad a kettősség az időjárásban: északnyugaton, északon általában kevés lesz a felhő az égen, sok napsütés és csapadékmentes idő járható.

Keleten, délkeleten ugyanakkor többször erősen megnövekszik a felhőzet, és átmeneti szünet után a déli, kora délutáni óráktól itt ismét számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására – írja a metnet.

Az éjszakai órákban a labilis zóna fokozatosan északabbra tolódik majd, így ekkor már több helyen előfordulhat csapadék.

Az északkeletire, keletire forduló szél a Dunántúlon is gyengül, zivatarokat viszont kísérhet átmeneti szélerősödés. A csúcsértékek általában 30 fok körül alakulnak.

A napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és többfelé alakulhat ki felhőszakadással kísért záporeső, zivatar. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat.

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz. A déli óráktól érkezik egy hidegfront. Eleinte a Dunántúlon és északon, majd estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet és egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. Éjszaka tartósabb is esőzésre is számítani kell.

Északnyugat felől egyre nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 35 fok között alakul, északnyugaton marad 30 fok alatt.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra – Forrás met.hu

 

Éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd vasárnap reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől csökken a felhőzet, délután keleten is megszűnik a csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső.

Nagy területen erős lesz az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között valószínű.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?