INSIDER

Kegyetlen, mi vár ránk, harminc fokos hőség és felhőszakadás váltja egymást

A fél országban elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki záporok miatt. Villámlás, jégeső és viharos szél is előfordulhat.
  • Szerző: Ripost

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön több megyében is elsőfokú figyelmeztetést adták ki zivatarok miatt. Az érintett megyék: Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat! Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. De továbbra is marad a forróság, a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakul majd.

Fotó: OMSZ

Csütörtökön sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Elszórt záporok, zivatarok napközben a Tiszántúlon, helyenként északon alakulhatnak ki. Több helyen élénk, néhol erős lehet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 15-23 fok várható, délután pedig 27-34 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

Pénteken a megnövekvő fátyol és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Többfelé, legkisebb eséllyel a nyugati tájakon számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az északira, északkeletire forduló szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A délutáni maximumok 26-32 fok között várható.

Szombaton ismét többfelé van kilátás záporokra, zivatarokra. A Dunántúlon kiadósabb csapadék is hullhat. Az északkeleti szél többfelé, élénk nyugaton erős lehet. Napközben 25-32 fok valószínű.

Vasárnapra is záporos, zivataros időjárás körvonalazódik élénk, helyenként erős északias széllel, 27-33 fokos csúcshőmérséklettel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?