INSIDER

Hordágyat kap a gyermekmentő karácsonyra

Rendhagyó módon, az online térben rendezi meg idén adománygyűjtő adventi jótékonysági akcióját a Fiatal Családosok Klubja. Az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátásáért és megmentéséért kérik a hozzájárulást.
  • Szerző: Ripost

A járványhelyzet miatt nem hagyományos módon, hanem online rendezik meg az V. Családszervezetek Adventi vásárát és gyűjtését, aminek kedvezményezettje a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány. 2,5 millió forintot szeretnének összegyűjteni, hogy abból megvehessenek egy különleges hordágyat. Erre van szükség a kis betegek biztonságos szállításához a rohamkocsiban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legmodernebb, M1 Stryker hordágyban biztonságosan szállíthatják a kis betegeket Fotó: FICSAK

Az 1999-ben megalakult Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat különleges gyermek-rohamkocsik és gyermek-mentőorvosi kocsik elindításával segíti az Országos Mentőszolgálat munkáját. Eddig több mint 53.000 bajba jutott kisgyermeken segítettek.

„Budapesten és környékén évente több mint 3000 gyermekhez riasztják a mentőket. Eseteink harmadát a szállítási feladatok teszik ki, leggyakrabban lélegeztetett kisgyermekeket kell elvinni egyik kórházból a másikba vagy a kezelés szempontjából létfontosságú vizsgálatokra, terápiás beavatkozásokra. A gyermek-rohamkocsiban az intenzív osztályokéval közel azonos feltételek mellett vigyázhatunk a kicsikre„ – tájékoztatta a -ot dr. Goschler Ádám orvosigazgató.

„Az 1%-os felajánlásokból és más támogatásokból tudtunk venni egy új, 60 millió forintos rohamkocsit, amit jövő tavasszal állítunk üzembe, abba kellene a speciális hordágy” – tette hozzá dr. Goschler Ádám.

A FICSAK (jobbra Király Nóra) idén a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány számára gyűjt Fotó: FICSAK

Erre gyűjtenek: M1 típusú stryker hordágy, ára 2,5 millió forint

A hordágy nagyon könnyű, jól kezelhető és kényelmes a gyerekek számára. Speciális hevederek rögzítik a kis utast.

Király Nóra, a FICSAK alapítója hozzátette: minden fillér számít.

„Pár ezer forint hozzájárulás is hatalmas segítség lehet” – mondta a -nak. „Édesanyám a példa előttem, ő tavasztól adventig a jótékonysági vásárra készült: befőtteket és lekvárokat főzött, hímzett, koszorúkat gyártott, én pedig segítettem neki. Emlékszem, milyen boldog volt, amikor megtudta, mennyit sikerült összegyűjteni egy nemes célért. Ezt szerettem volna tovább vinni a FICSAK jótékonysági adventi vásárával.„

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?