Létrehozva: 2021.05.20.

Exkluzív interjú: így érzi most magát a nemrég infarktust kapott Fásy Ádám

Még hosszú ideig eltarthat, hogy a nemrég infarktust kapott Fásy Ádám felgyógyuljon. Az viszont sokat segít, hogy a mulatós zene királya mellett minden percben ott van felesége és lánya.

Mint azt a Ripost is megírta: Fásy Ádám nemrég, május 7-én esett át egy komoly szívműtéten, és ezért elég komoly szankciók várnak rá, ami a mindennapi életet illeti. A művész pedig elég nehezen törődik ebbe bele.

„Gyógyulófélben vagyok. Az orvosok gyógyszerekkel nyolcvan és száz között tartják a vérnyomásomat, hogy a szívemet ne terheljük – számol be állapotáról a Borsnak a műsorvezető. – A közérzetem még mindig nem az igazi, de ahogy egyre többet süt a nap, kezd a hangulatom is visszatérni. Sokat alszom, délután több órára lepihenek. Marika és Zsüliett mindent elkövet, hogy a kedvemre tegyen, úgy dédelgetnek, mint egy kisgyereket. Próbálnak lassan visszaterelni a normális életbe, de meg kell húznom egy határt, mit vállalok a jövőben. Egy-két hónapot biztosan lazítok, próbálom magam felerősíteni. Abba is beletörődtem, hogy életem vé­géig gyógyszert kell szednem, csak így maradok életben.”

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Fásy Ádám jövőre lesz het­venéves. Az elmúlt három-négy évben huszonöt kilótól szabadul meg, rengeteget tett az egészségéért. Feleségére és lányára mindenben számíthat, a stafétabotot már át is adta a család női tagjainak.

„Régóta nem az én kezemben van az irányítás, de még nem tervezek visszavonulni” – mondja nevetve Fásy. „Nyáron kiderül, hogy a jövőben mennyi munkát engedhetek meg magamnak. Zsüliettre semmit sem szeretnék ráerőltetni, neki megvannak a saját elképze­lései a jövőjére nézve. Men­tálisan és még fizikálisan is úgy érzem, mintha a negyvenes éveimben járnék. Alapból pörgős típus vagyok, mindig ötletelek, a család csak nehezen bír visszatartani a munkától.”

Fásy Ádámnak sokat segít a felesége Fotó: Bors

Fásy Ádám lányát és feleségét is rendkívül megviselték a történtek. Zsüliett a Borsnak elárulta, csak komoly erőfeszítés árán tudták tartani magukat a családfő előtt, de muszáj volt. Viszont mikor hazaértek, kiengedték a feszültséget.

„Fel sem tudtuk fogni, olyan gyorsan történt minden, így legalább apu nem látta rajtunk eluralkodni a pánikot. Tudtuk, hogy baj van, csak azzal nem voltunk tisztában, mekkora.”

Zsüliett hozzáteszi, édesapja az infarktusa előtti napon már érezte, hogy valami nincs rendben.

„Az irodában dolgoztunk, volt, amit négyszer kellett elmondanom neki, mégsem értette, nehezen ment a kommunikáció. Utólag derült ki, hogy ez azért volt, mert akkor már az agyának egy része nem kapott elég vért, emiatt pedig romlott az oxigénellátása. Amikor bekerült a kórházba, nem gondoltuk, hogy napokig bent tartják. A szívultrahang-vizsgálata után a folyosón találkoztunk vele, sápadt volt, és zavarodottan, összefüggéstelenül beszélt. Nem volt jó passzban, soha nem láttam még olyan állapotban. Nagyon nehéz volt erősnek maradni, amikor közölte, hogy az orvosok szerint bármikor meghalhat. Tudtam, ha meglátja, hogy anyuval sírunk, nem tesz jót neki a műtét előtt, nem akartuk, hogy ő is kétségbeessen. Próbáltam biztatni, nyugtatni.”

Fásy ZSüliett is mindenben édesapja mellett áll Fotó: Bors

Zsüliett és az édesanyja végig izgulták az operációt az első pillanatoktól kezdve.

„Én vissza tudtam tartani a sírást, anyunál többször eltört a mécses, pedig ő is nagyon igyekezett tartani magát. Mindkettőnket megviseltek a történtek, de próbáltam pozitívan gondolkodni. Abban biztos vagyok, hogy apunak ez egy jel volt: vissza kell venni a tempójából. Nem könnyű, mert most is folyamatosan nekünk kell rászólni, hogy pihenjen le, aludjon, és egyelőre verje ki a fejéből a munkát, mert teljesen fel kell épülnie.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Megható: Közterület fogja viselni a 21 éves elhunyt hős rendőr nevét

INSIDER

Megdöbbentő: fiatalok karamboloztak Salgótarjánban, itt állt meg az autójuk – Fotók

INSIDER

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

INSIDER

Már látni a végét a rossz időnek, de nem örülhetünk önfeledten