INSIDER

Hihetetlen, ez vár ránk a hétvégén, ideje felkészülni

Némelyek örülnek neki, mások a fejüket fogják, hogy hétvégére ismét 30 fok közelébe szökik a hőmérséklet. Ismét jön a kánikula?
  • Szerző: Ripost

Ezen a nyáron nem kevesebb, mint hat hőhullám keserítette meg sokak életét. Akik betonrengetegben, főleg panelben élnek, azok számára megváltás volt a hűvösebb idő eljövetele.

Most azonban újra drasztikusan változik az időjárás. A koponyeg.hu számításai szerint holnap még csak 26, szerdán 28, míg hétvégére akár a 30 fokot is elérheti a nappali maximum. Vajon itt az újabb, ezúttal szeptemberi hőhullám?

Nos, ettől szerencsére nem kell tartanunk, ugyanis 35 fokok már nem várhatóak, ráadásul a meleg csupán néhány napig lesz a vendégünk.

Ám ezt a rövid időt is érdemes kihasználnunk strandolásra, hiszen kicsi az esélye, hogy szeptemberben újra ilyen nyárias időnk legyen.

A strandbelépő árak is emelkedtek

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Az előrejelzések szerint jövő héten szépen lassan csökken a hőmérséklet, a hét vége felé már csak 23 fokos napi maximumokra számíthatunk.

A nyíregyházi mérnök, Dávid Mihály éves időjárási naptárának előrejelzése szerint 10-ét követően egyenletes, szép indián nyárban lesz részünk, 25-30 fokos nappali csúcshőmérsékletekkel. Csak szeptember végén kell ismét jelentősebb lehűlésre számítani, addig jellemzően éjszaka sem lesz 10 foknál hidegebb.

Az AccuWeather előrejelzése szerint egészen szeptember 30-ig kellemes időben lesz részünk, 22-24 fokos csúcshőmérsékletekkel, ám 30-tól már 20 fok alá csökken a napi maximum.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?