INSIDER

Hát mégis lehet majd strandolni az idén?

Különleges szabályozások mellett öt budapesti strand is megnyitja kapuit május utolsó szombatján, íme a részletek.
  • Szerző: Ripost

Május 30-án, szombaton 5 budapesti strand nyitja meg kapuit: a Palatínus, a Paskal, a Római, az Erzsébet városi és a Csillaghegyi. Míg a Pünkösdfürdői június közepétől várja majd a strandolókat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


A Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdõ bejárata
Fotó: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Több különleges szabályt is életbe léptetnek.

A járványveszély megfékezésének érdekében a megnyitó budapesti strandokra az interneten keresztül lehet majd jegyet vásárolni. Az online felületen nyomon lehet majd követni, hányan vannak a strandon, érdemes-e egyáltalán elindulnunk. Hiszen a járványvész miatt érvényes távolságtartás érdekében jelentősen csökken a strandok és fürdők maximális befogadóképessége. Például a Palatinus esetében 5227 fő helyett 2000-re.

A fürdők területén kizárólag készpénzmentesen lehet majd fizetni a büfékben és a szolgáltatásokért.

A népegészségügyi előírásoknak megfelelően kizárólag papucsban lehet csak a strandok területén tartózkodni, amit belépéskor ellenőrizni fognak. Az öltözőkben az előírt távolság betartása érdekében létszámstopot vezetnek be.

A korlátokat fél óránként, az öltözőket, mosdókat óránként takarítani fogják. Továbbá 60 percenként a medencék vizét is ellenőrzi fogják.

Jegyáremelés mindössze a Római és a Paskal fürdőkben lesz, mindkét helyen jegyáranként 100 forintos drágulás várható. Ugyanakkor új családi jegyet is bevezetnek, ezzel a két felnőttel érkező gyermek gyakorlatilag ingyen fürödhet.

 

És ezeket olvastad már?