INSIDER

Háborognak a szülők a ferencvárosi Kerekerdő-parki játszótér miatt

Lehet rajta rántottát sütni, de eredeti céljára ebben a kánikulában alkalmatlan. Akár találós kérdés is lehetne, de ennél komolyabb az ügy. Budapest IX. kerületében a Kerekerdő -parki játszótér csúszdájáról van szó. Mivel több hete leszakadt felette a ponyva, a szülők joggal háborognak a Facebookon, hiszen olyan forró a felülete, hogy csúszdázni csak égési sérülések árán lehet rajta.
  • Szerző: Ripost

A ellátogatott a játszótérre, hogy megnézzük, mennyire problémás a helyzet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ahogy odaértünk a Ferencvárosi Rendészet egyik munkatársa fogadott bennünket.

Fotó: Ripost

„A szülők nekem panaszkodnak itt, hogy mennyi mindennel van baj. Én persze jeleztem ezt a főnökömnek, de egyelőre nem nagyon történik semmi: hetek óta nem javítják meg az egyetlen ivókutat, és a ponyvát se pótolták, ami a csúszda felett volt, arról nem beszélve, hogy még vécé sincs itt” – mondta el lapunknak a rendész.

Fotó: Ripost

A férfi természetesen azt kérte, hogy ne írjuk le a nevét, és az arcát se mutassuk, mert az állásával játszik.

Fotó: Ripost

Amikor munkatársaink a helyszínen jártak, a homokozóban – ami felett van ponyva – békésen játszott két kislány: édesanyjuk, Szilvia a nak megerősítette a rendész gondolatait.

„Az a csúszda iszonyat nyáron. Amikor volt felette ponyva, akkor is meleg volt, de legalább nem tűzte a nap és nem égetett. Én a gyerekeket oda se engem. Az is zavaró, hogy nincs egy mellékhelyiség, ahol a dolgát elvégezhetné az ember, pláne, a gyerek, hiszen amint rájuk jön, szaladni kell hazafele. Az ivócsapról meg ne is beszéljünk, ebben a hőségben. Nehezen ugyan meg lehet engedni belőle a vizet, de egy kisgyerek már nem tud belőle inni”.

A ferencvárosi csúszda tavaly ilyenkor is használhatatlan volt, a Kétfarkú Kutya Párt ezen a csúszdán sütött rántottát, hogy ezzel az abszurditással hívja fel a problémára a figyelmet. Mivel a jelenlegi alpolgármester Ferencvárosban a Kétfarkú Kutyapárt tagja, úgy látszik hivatalban már nem is olyan fontos az a probléma, amire ők maguk hívták fel a figyelmet tavaly júliusban.

 

És ezeket olvastad már?