INSIDER

Gyurcsány marionett-bábuként irányítja a baloldalt és Karácsony Gergelyt is

Sokszor és sokféleképpen hallottuk már, hogy Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédet követően, bukott miniszterelnökként ígéretéhez képest nem hogy kivonult volna a politikából, de befolyása azóta is csak nőtt.
  • Szerző: Ripost

Gyurcsány a baloldali összefogás vezére, marionett-bábuként irányítja az összefogás tagjait és Karácsony Gergelyt.


MTI/Balogh Zoltán

Egykori miniszterek és államtitkárok, jól ismert baloldali kommunikációs szereplők és tanácsadók, és a DK országos politikusai. Maga Karácsony Gergely is a Gyurcsány-korszak egyik főtanácsadója volt. Vagyis a fővárosi önkormányzat teljesen megtelt a Gyurcsány-korszak rendkívül kártékony embereivel. Karácsony pedig szó nélkül átengedte az irányítást nekik.

Ők azok a politikai szereplők, akik 2010 előtt egyszer már teljesen tönkretették és eladósították az országot.

Több millió magyar embert és családot tettek tönkre. Megsarcolták a fiatalokat és a családokat. Elvették a fiataloktól az otthonteremtési támogatásokat. Megszüntették a családi adókedvezményt. Elvették a 13. havi nyugdíjat. Háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát. A magyar családoknak volt a legdrágább a rezsi az egész EU-ban. Ezer milliárd forintot vettek el az egészségügytől. Sok ezer aktív kórházi ágyat megszüntettek, kórházakat zártak be, és több ezer dolgozót üldöztek el az egészségügyből. Bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, és fizetni kellett a háziorvosnál. Tömegbe lövetés, gumibotozás és szemkilövetés volt a kormányzás eszköze.

Most már ott vannak a fővárosi hivatalokban és a budapesti önkormányzati cégek vezetőségeiben. Látszik is, hogy másfél év alatt mit csináltak, illetve mit nem csináltak Budapesten. Gyurcsány, a bukott miniszterelnök a mai napig a baloldal vezére, porondmester a Gyurcsány-show-ban, marionett-bábuként irányítja a teljes baloldalt. Ne felejtsük el, a show-ban Karácsony csak egy báb. Lelkes segítője volt a baloldali kormányzás alatt és lelkes segítője ma is Gyurcsánynak. Buzgón teljesíti akaratát. Így lehet a mai napig a baloldal igazi irányítója Gyurcsány Ferenc.

Ne legyen bennünk kérdés: ha 2022-ben ők nyerik a választást, elkövetkezik ugyanaz a Gyurcsányi sötét korszak, mint 2010 előtt.

A 2019-es önkormányzati választást követően a budapesti Városháza megtelt a Gyurcsány-korszak embereivel. Karácsony Gergely szó nélkül átengedte az irányítást nekik. A Városházát – vagyis a Fővárosi Önkormányzatot – valójában nem a főpolgármester, Karácsony Gergely, hanem a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc irányítja.

Karácsony Gergely megválasztását követően nem várt sokat, hatalmas tempóban kezdődött meg a Gyurcsány-korszak embereinek reaktiválása. A főpolgármester kampányában jelentős szerepet játszott Gyurcsány két bizalmi embere, Gál J. Zoltán és Batiz András is. Ők a mai napig meghatározó szerepet töltenek be a főpolgármester mellett, Gál J. gyakorlatilag felügyeli a munkáját, még a főpolgármester Facebook-posztjait is ő írja.

Mára teljesen Gyurcsány emberei irányítanak a VárosházánForrás: Origo

A Városházán mindenhol ott vannak Gyurcsány emberei

Az egyik legfontosabb pozíciót Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány pénzügy-, majd igazságügyi és rendészeti minisztere kapta meg. 2019-től a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnöke lett.

Gy. Németh Erzsébet, a Gyurcsány-párt egyik alelnöke főpolgármester-helyettes lett. 2002 és 2010 között az MSZP parlamenti képviselője volt, és régóta aktív a fővárosi politikában is. Egyes vélemények szerint gyakorlatilag Gyurcsány kinyújtott karjaként viselkedik a Városházán. Még Soros blogja, a 444 is azt írta róla, hogy „többször hangzik el az ő szájából, hogy erről meg kell kérdeznem az elnökömet”.

Gyurcsány Karácsonyra erőltette a bukott televízióst, Kálmán Olgát is, aki 2019-től (hivatalosan Gy. Németh Erzsébethez tartozva) kulturális tanácsadó.

Szintén Gyurcsány egyik erős embere áll a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Felügyelőbizottságának élén, Élő Norbert személyében. Gyurcsányhoz köthető Handl Tamás is, aki korábban a testőre volt. Handl vezeti a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságot.

Gyurcsány volt minisztere, Kolber István, a DK Országos Tanácsának jelenlegi elnöke 2019-től a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági tagja. Komoly szerepe van Katona Tamásnak, Gyurcsány volt államtitkárának, aki 2019-től a BKV Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke. Nemes Gábor, a DK XVI. kerületi önkormányzati képviselője 2019-től a BKV Zrt. igazgatósági tagja, Szabó Zoltán, korábbi országgyűlési képviselő a Fővárosi Csatornázási Művek Felügyelőbizottságának tagja.

Gyurcsány bukott embere ad tanácsot Karácsonynak

Mellettük központi szerepet tölt be Karácsony mellett Tordai Csaba. Tordai Demszky kabinetfőnökeként kezdte, majd előbb Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatalának államtitkára lett, majd Bajnai is megtartotta pozíciójában az ügyvédet. Ebben az időben ismerkedtek meg Karácsonnyal, aki tanácsadóként és cégvezetőként is alkalmazta a bukott közszolgát. Bukását egyébként az okozta, hogy 2009-ben a Magyar Közlöny felelős kiadójaként egy tíz éve hatálytalan rendelkezést hagyott benne az Alkotmány szövegében. Lehet az is, hogy nem véletlenül. Tordai nemcsak a baloldali kormányokhoz, de a Soros-birodalomhoz is ezer szállal kötődik, hiszen alapítója és társtulajdonosa volt a bevándorláspárti spekuláns által finanszírozott Átlátszónak, de kuratóriumi tagja is volt a Bajnai Gordon-féle Haza és Haladás Alapítványnak is, és egy harmadik sorosista szervezetet is ő alapított a kormányváltás után: a Költségvetési Felelősségi Intézetet.

Gyurcsány emberei mindenhol

Ne feledkezzünk el Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesről sem, aki 2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, majd 2003 márciusától miniszteri tanácsadó a Miniszterelnöki Hivatalban. 2006 júliusától 2007 júliusáig a szociális és munkaügyi miniszter kabinetfőnöke, ezt követően 2009 áprilisáig a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kabinetfőnöke volt (Kiss Péter volt ekkor a miniszter), majd 2009 áprilisától Bajnai kormányában (ekkortól a most már DK-s Molnár Csaba a miniszter) társadalompolitikai szakállamtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban.

A FENTIEKBŐL IS JÓL LÁTSZIK, HOGY KARÁCSONY ÖTÖDIK HELYETTESE IS EGYÉRTELMŰEN A RÉGI, MÁR EGYSZER A HATALOMBÓL KIBUKOTT, DE A VÁROSHÁZÁRA VISSZATÉRT GYURCSÁNY-BAJNAI-TÁRSASÁG EMBERE.

Karácsony mellett találjuk Böcskei Balázst is, aki 2019-től társadalmi kapcsolatokért felelős önkormányzati főtanácsadó. A Demokratikus Koalíció brüsszeli delegációja éppen cégét, a RESPUBLICA Elemző Kutató és Tanácsadó Kft.-t bízta meg tanulmányok elkészítésével és egyéb szolgáltatások nyújtásával. A 2017-es alapítású vállalkozásban Böcskei egyedüli tulajdonos, és ő az ügyvezető is.

Mindemellett könnyen lehet, hogy a jogerősen elítélt ügyvédnek, a Gyurcsány családdal zavaros pénzügyi kapcsolatban levő Czeglédy Csabának az irodáját is foglalkoztatja a főváros, hiszen Gy. Németh Erzsébet korábban kitért Budai Gyula erre vonatkozó kérdése elől.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz tökéletes a linzertészta
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?