INSIDER

Gyurcsány Ferenc pártja a magyar emberek életét veszélyezteti

Gyurcsány Ferenc és pártja az emberek életét veszélyezteti, amikor az oltás ellen kampányolnak.
  • Szerző: Ripost

Gyurcsány Ferenc és pártja a magyar emberek életét veszélyezteti, amikor az oltás ellen buzdít! A baloldal az első vakcinaszállítmány megérkezésétől fogva az oltások ellen kampányol – írja közleményében a Fidesz.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Január óta világos Gyurcsány stratégiája, hiszen egy baloldali elemző elárulta: a Gyurcsány vezette baloldal célja, hogy minél hosszabb ideig tartson a járvány.

Gyurcsány Ferenc a magyar emberek élete árán akarja megszerezni a hatalmat, ezért buzdít az oltások ellen.

Most egy Gyurcsányhoz köthető nyugdíjasszervezet is az oltás ellen hergel. A Nyuszet közleménye szerint nem elégíti ki őket, ha a magyar hatóságtól engedélyt kap a kínai vakcina, ők brüsszeli papírokat is szeretnének.

Azt az orvosilag sokszorosan megcáfolt csacsiságot hajtogatják, hogy nem tesztelték a kínai vakcinát 60 évesnél idősebb embereken.

Erre reagálva Dömötör Csaba elmondta, hogy Magyarországon az oltás önkéntes, az emberek önként döntenek arról, hogy beoltatják-e magukat. A magyar orvosok csak olyan vakcinával oltanak, amit a magyar egészségügyi hatóságok biztonságosnak ítélnek és amit Magyarországon kívül más országban is használnak.

A brüsszeli beszerzésből érkező vakcinák nagyon lassan érkeznek, ha csak ezekre számítunk, akkor a korlátozásokat szeptembernél előbb nem lehet feloldani. Ezért a kormány azon dolgozik, hogy több forrásból többféle vakcina álljon minél hamarabb a magyar emberek rendelkezésére.

„A vakcina nem politikai kérdés, a vakcinával életeket lehet menteni. Gyurcsány Ferenc pártja felelőtlen és veszélyes játékba kezd, amikor az oltás ellen buzdít!” – írta Dömötör Csaba.

Hollik István pedig Facebook-posztjában emlékeztetett: a tömeges oltás megkezdésekor minden állampolgár választhat az engedélyezett vakcinák közül, tehát senkinek sem kötelező az egyik, vagy a másik.

„Gyurcsányék petíciója semmi mást nem szolgál, csak a járvány elleni védekezés lelassítását, mindezt színtiszta hatalomvágyból. Úgy látszik, Gyurcsánynak az emberélet sem drága a hatalom megszerzéséért. Szégyen!” – írta Hollik.

Gyurcsányék újra meg akarják akadályozni a sikeres védekezést, ezúttal aláírásgyűjtésbe kezdenek a vakcinabeszerzés...

Közzétette: Hollik István2021. január 16., szombat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra kérte „a baloldalt és a sajtóját”, hogy ha már „segíteni nem tudnak és nem is akarnak, legalább álhírekkel, félrevezetéssel ne hátráltassák a munkát”.

Menczer Tamás a Facebook-oldalán olvasható szombati bejegyzésében kifejtette, meggyőződése szerint a kínai és az orosz vakcina rossz irányba semmiképpen nem befolyásolja az oltási kedvet. Mint fogalmazott, hasznos, ha az oltási kedvhez van oltóanyag is. Az oltási kedvet rossz irányba az befolyásolhatja, ha nincs elegendő vakcina, és jelenleg „a brüsszeli hibák miatt” ez a helyzet – közölte.
Az államtitkár kitért arra is: orvosi kérdés, hogy hatásos-e a kínai és az orosz vakcina, ez nem baloldali cikkek és (állítólagos) szimpátiafelmérések alapján dől el.
A magyar orvosok kint vannak jelenleg is Kínában, és voltak Oroszországban is. Akárhogy döntenek, ő nekik hisz – írta.
Menczer Tamás jelezte, hogy felfogásbeli különbség van a kormány és a „gyurcsányista baloldal” között.
A baloldal azt mondja, hogy „üljünk ölbe tett kézzel, és majd valaki (Brüsszel) segít rajtunk. De már a vak is látja, hogy nem segít. Gyurcsányék szerint mi magyarok gyámságra szoruló, szerencsétlen ostobák vagyunk” – írta bejegyzésében.
A kormány szerint szuverén, önálló döntésre és cselekvésre képes ország vagyunk, és egy világjárvány idején „nem várnunk kell a csodát, hanem tenni a dolgunkat”. Minden élet számít, a kormány ennek megfelelően dolgozik – hangsúlyozta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?