INSIDER

Magyar börtönben ülhet az Alexszel végző gyerekgyilkos anya

Hamarosan bíróság elé áll Olaszországban a gyermeke életét kioltó B. Katalin. Amennyiben majd kéri, lehet, hogy a büntetését Magyarországon töltheti le.
  • Szerző: BORS

A héten kezdi tárgyalni az olasz bíróság B. Katalin ügyét. Az egykori pornószínésznő azután menekült Olaszországba, hogy a magyar bíróság arra kötelezte, hogy adja át kétéves gyermekét az apának, és vegye tudomásul, hogy az ideiglenes intézkedés értelmében a kisfiúval csak héthetente három órára találkozhat felügyelt kapcsolattartás keretében. Katalin telefonon könyörgött a volt élettárásnak, hogy ennél többet láthassa Alexet, ám Norbert nem adott egyértelmű választ.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

Keresik a csonka pengét

A nő kisfiú életét több késszúrással kioltotta, majd a halott gyermek fotóját szétküldte ismerősei és családja körében, mielőtt a holttestet egy élelmiszer-áruház pénztéri futószalagjára helyezte. Katalint nem sokkal később a rendőrség elkapta, de az anya nem tett beismerő vallomást. A nyomozók ismét visszatértek abba az ingatlanba, amelyben Katalin és Alex meghúzták magukat, hogy megkeressenek egy fontos bűnjelet, egy a gyilkossághoz használt kés törött pengéjét.

A nagymama: elvette a pénzem!

Erzsike néni, Katalin édesanyja nem kíváncsi a lányára.

„Megölte az unokámat, látni sem akarom már ebben az életben! Megbocsátani neki nem tudok, már csak az érdekel, hogy Alexet tisztességgel eltemessük az apjával, aki viszont fel sem veszi nekem a telefont” – mondta a Borsnak a gyászoló nagymama, aki azt is elárulta, miből fizette lánya az itthoni jogi képviselőjét a gyermekelhelyezési ügyben.

„Hol elvette a nyugdíjamat, hol pedig elkérte, és nem adta vissza. A budapesti lakását átírta a nagyobbik fia nevére, de a haszonélvezeti jogot megtartotta. Havi 110 ezer forintért adja ki, ez nem rossz bevétel” – mesélte az idős asszony.

Olasz bíró mond ítéletet

Pikali Petra ügyvéd a Borsnak elmondta: nem kizárt, hogy Katalin itthon tölthesse le a büntetését.

„A nemzetközi szabályok szerint a magyar állam kérheti majd a kiadatását. Akkor az olasz bírósági ítéletnek megfelelő büntetést alkalmazza a magyar bíróság” – szögezte le a jogász.

Erzsike néni nem szeretné itthon tudni a lányát.

„Maradjon csak Olaszországban! Nem kívánok neki semmit, de támogatni sem fogom. Anyagilag azért, mert nincs miből, lelkileg pedig azért, mert nem érzek rá késztetést!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?