INSIDER

Gusztustalanul néznek ki a BKK új ivókútjai

Van, ahol a kézmosó csap már le is tört, a lyukat azóta bemocskolódott szigetelőszalaggal ragasztották le, de a vízkő is vastagon ellepi a BKK új ivókútjait.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nem biztos, hogy a koronavírus-járvány idején ilyen kutakra van szükség Budapest nyolc pontján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Ez mennyire higiénikus?” – kérdezi egy kommentelő Dorosz Dávidtól, a Párbeszéd klímavédelmi és fejlesztési főpolgármesterétől a Nagyvárad téri ivókútról szóló posztja alatt. A válasz: semennyire. A hetekkel ezelőtt átadott ivókutat máris ellepte a vízkő, az utasoknak pedig – már ha használni akarják – egymás után kell hozzányúlniuk a csapokhoz, miközben a metróból szól a fejük felett a járványveszélyre való felhívás.

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet kutatása szerint a rozsdamentes acél felületeken akár 72 órán át is megtapadhat a vírus, ez viszont azt jelenti, hogy a BKK új ivókútjai konkrétan fertőzésveszélyesek. Nem kizárólag a koronavírus-járvány alatt érthetetlen a BKK több koszos ivókútja. A vízkő egyébként is számtalan baktérium, szennyeződés melegágya lehet, amelyek egészségügyi szempontból problémákat is okozhatnak.

A Lehel téri metróállomás Fotó: Ripost

De akad már olyan hely is, ahol nem kell aggódni az utasoknak attól, hogy elkapják a koronavírust az egymás utáni használattól, a Lehel téren ugyanis például már nincs kézmosó csap, amit bárki megfoghatna, ugyanis egyszerűen letört! A csap helyét mutató kis nyílást szigetelőszalaggal ragasztották le, ami persze szintén bekoszosodott.

Fotó: Ripost

Talán a legfelháborítóbb, hogy tavaly Karácsony Gergely még hőmérővel járta a metrót, és meg tudta mutatni, mekkora a hőség azon, idén azonban, amikor már a ő cselekvésén lenne a sor, mindössze gusztustalan ivókutakat kaptak a BKK utasai.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?