INSIDER

Fusson! – kiabálták a terhes magyar édesanyának, amikor kiszökött az oroszlán a látogatók közé

Egy többgyermekes, állapotos édesanya is tanúja volt annak, amikor kiszabadult és a látogatók területén sétálgatott egy oroszlán a Veresegyházi Medveotthonban. A Ripost korábban megszerezte azt a felvételt, amin látszik, ahogy kint sétál az oroszlán. Most az édesanya a Ripostnak elmesélte, mit éltek át.

Pánik és téboly – elképesztő dolgok játszódtak le még decemberben a Veresegyházi Medveotthonban. Ahogyan azt a megírta, kiszökött egy oroszlán. Hajnalné Eszter ott sétált két kisgyermekével...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rossz előérzete volt a kismamának

Akkor voltam nyolc hónapos a negyedik gyerekünkkel, a legidősebb nem volt velünk, mert beteg volt

– emlékszik vissza az édesanya.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

„Az ötéves Zalánnal és a hároméves Lottival mentünk el a Veresegyházi Medveotthonba. Felejthetetlen élmény, de nem úgy, ahogy reméltük.”

Nem sokkal a nyitás után érkeztek, nem volt még sok látogató, ez volt a szerencse.

Megnéztük a macikat, elmentünk a kecskékhez, ott hallottuk meg, hogy hangosan felbőgnek az oroszlánok

– folytatta Eszter.

„Odasétáltunk és a kifutónál egy másik anyukával meg a lányával beszélgettünk, amikor rossz érzésem támadt, a fiam pedig szólt, hogy fél az oroszlánoktól, így továbbindultunk.”

 

Kitört a pánik, amikor az oroszlán a fák közé futott

„Épp csak néhány lépést tettünk, amikor a másik anya kiabálva rohant utánunk. Ki volt borulva, azt kiabálta, hogy kiszabadult egy oroszlán. Azt látta, ahogy ott álltak a kifutónál, hogy mögöttük, a látogatók területén elsétál egy oroszlán és bemegy a fák közé. Pár perc alatt óriási lett a pánik. A kijárat a másik oldalon volt, körülnéztem, melyik fára másszunk fel, hova tegyem fel a gyerekeket. Aztán eszembe jutott, hogy nem tudom elég magasra tenni őket, a nagyvad könnyen elér olyan magasságba…”

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

Terhesen menekült két pici gyerekkel

„Beszorultunk egy beugró mögé, rákerestem a medveotthon weboldalára és felhívtam az ott lévő számot. A pénztáros vette fel, én meg kiabáltam, hogy kiszabadult az oroszlán. Néhány percen belül ott voltak. Kérdeztük, hogy mit csináljunk, mire azt mondták, szaladjunk… Hát, mondom, ez remek! Terhesen felvettem a kislányomat és a fiam kezét megragadva szaladtam kifelé.”

Háromnegyed órán át az épület foglyai voltak

„Odaértünk egy ellátó irodához, ahonnan még 200 méterre volt a bejárat. Azt mondták, hogy rohanjunk ki, de már nem bírtam. Kérdeztem, hol van az oroszlán, de fogalmuk sem volt. Behívtak, hogy ott biztonságban leszünk.”

Eszterék az ablakból látták, hogy futkosnak összevissza, teljes volt a pánik.

„Háromnegyed órát vártunk, hogy megérkezzen az állatorvos, aki ki tudja lőni az oroszlánt. Elszabadulhatott volna egy medve vagy farkas is, és nincs egy elzárt fegyver altatólövedékkel? A végén felajánlották, hogy kivisznek kocsival, de nem álltak be, nekünk kellett kimennünk. Mondtam nekik, remélem, hogy ezek után életfogytiglan ingyenes belépőnk van, mire azt válaszolták: ha szeretném, visszaadják a jegy árát. Azóta se kértek bocsánatot.

Sokáig rémálmok gyötörték a gyerekeket

Eszteren akkor tört ki az idegesség, amikor végre hazaértek és biztonságban tudta a gyerekeket.

Az eset után néhány nappal voltam orvosi vizsgálaton, ahol megállapították, hogy kinyílt a méhszáj, az orvos szerint a stressztől és a futástól. Veszélyeztetett terhes lettem

– számol be a következményekről.

Fotó: Vágó Richárd

„A kicsik napokig oroszlánszökést játszottak otthon, hónapokig azt álmodták, hogy üldözik őket, muszáj volt pszichológus segítségét kérnem. Az biztos, hogy nem megyünk többé olyan állatkertbe, ahol vannak oroszlánok!”

Nem vették komolyan

Hajnalné Esztert az háborította fel leginkább, hogy a Veresegyházi Medveotthon vezetése bagatellizálta az esetet.

Azt állították, hogy az állat nem a látogatók területére ment ki és hogy senki nem volt veszélyben, jól kezelték a helyzetet. Ez mind nem igaz! Ott voltunk, láttuk, hogy emberi mulasztás történt

– mondja a négygyermekes anyuka.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?