INSIDER

Friss baloldali víruskamu: az álmentős után a csodamasinával csap le az MSZP

A baloldalt megint nem zavarják a tények, ismét össze-vissza kamuznak.
  • Szerző: Ripost

Nagyon úgy tűnik, hogy a baloldal semmiből sem tanul. Korózs Lajos híres-hírhedt interjúalanya, Németh Athina, az álmentősként elhíresült baloldali „sztár” után egy újabb kamuval rukkoltak elő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Hírklikknek (amely szorosan együttműködik az MSZP-vel) adott interjút Németh Károly, a Norcros Hungary Kft. állítólagos tanácsadója, aki állítja, ma már nálunk is elérhető az a műszer, amely mindössze nyolc perc alatt kimutatja a koronavírus jelenlétét, ám „a honi egészségügy vezetői az olcsó, korszerű helyett inkább a drága, de korszerűtlen gépeket vásárolják meg”.

Mint taglalja, a csodamasinát regisztrálta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben (OGYÉI). De ennél nem áll meg.

Sorolja, milyen szaktekintélyek „ájultak el a gépet látva és mindannyian szorgalmazták, hogy tárgyaljanak mihamarabb a kormánnyal”.

Állítja, Müller Cecília, Merkely Béla professzor, Szlávik János infektológus és Jakab Ferenc professzor is csak csodálattal adózott a gép tudása előtt.

A kérdésre, hogy mi az oka annak, hogy az állami vezetők ezek ellenére nem akarnak rendelni a készülékből, Németh Károly megadja a korrupciót sejtető választ: azért,

„mert ők ezen nem tudnak pénzt keresni. Vagy a legfelsőbb szinten már eldöntötték, inkább a 16 millióst veszik, s nem a hárommilliós műszert”.

Ez eddig szép és jó, csakhogy a Magyar Nemzet megkereste az érintetteket.

Kiderült: senki nem is látta a gépet, nemhogy véleményt mondott volna róla, és az OGYÉI rendszerében és levelezésében sincs nyoma a kft-nek.

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a Hírklikk úgy hozta le az interjút, hogy abban benne maradt egy részlet, amelyet maga Németh vonatott vissza (és ezt még jelzik is a cikkben). Ebben Németh arról beszél, hogy ott volt, amikor Orbán Viktor átvette a Kínából érkező maszkokat, mivel a cégén keresztül is rendeltek ilyen védőfelszereléseket. Ekkor ő egy vámtiszttel kezdett beszélgetni, aki megsúgta neki, hogy ki sem rakodják a maszkokat, mert azonnal viszik másik országba.

Ez csak azért érdekes, mert Németh cégét csak május 11-én alapították, a kormányfő pedig március 24-én volt jelen a maszkátvételen.

A cégadatok között is több a furcsaság, Németh nem is szerepel a papírokon. A Norcrosnak két tulajdonosa van, egy magyar férfi és egy spanyol cég.

Ami ennél is fontosabb: egy cégtemetőbe van bejegyezve a vállalkozás.

A Norcros Lehel utcai címe a Google maps képén:

 

És ezeket olvastad már?