INSIDER

Fordulat, elfogtak több Röszkénél betörő migránst

Egy mintegy hatvan-hetven fős csoport kísérelt meg bejutni kedden az országba.
  • Szerző: Ripost

A szerbiai határőrség elfogott 37 migránst, akik annak a körülbelül 60 fős csoportnak a tagjai voltak, amely kedd hajnalban erőszakosan kísérelt meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél – közölte a szerbiai határőrség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Röszke, 2020. január 28.
Fotó: MTI – Kelemen Zoltán Gergely

Az elfogottakat átadták a magyarkanizsai rendőrségnek.

Az illegális migránsok hétfőn csoportosan két hullámban, 5 óra 20 perckor, majd 5 óra 30 perckor erőszakosan kíséreltek meg bejutni Magyarországra a Röszke 2 közúti határátkelőhelynél – közölte Papp Károly rendőr altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója.

A helyszínen tartózkodó rendőrök az első betörési kísérletet sikeresen megakadályozták, egy főt elfogtak. A következő kísérletnél egy mintegy hatvan-hetven fős csoport kísérelt meg bejutni, a határátkelő épületének védelmét ellátó három biztonsági őr egyike felszólítás után három figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, ekkor a csoport megtorpant, nagy része visszafutott Szerbiába, közben a rendőrök a helyszínre érkeztek – ismertette. Papp Károly elmondta, néhány migráns magyar területen maradt, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a terület, a lezárás még tart.

2015-ben ugyanitt, a röszkei közúti átkelőnél történt egy hasonló erőszakos áttörési kísérlet, akkor migránsok százai próbáltak meg áttörni a rendőrkordonon, hogy Magyarországra jussanak.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a szerb-magyar államhatár komoly nyomás alatt áll, januárban eddig 3400-an kíséreltek meg Magyarországra bejutni – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?